Rijeka: Kazališna predstava Pčelica Maja

Rijeka: Kazališna predstava Pčelica Maja

Nastala prema poznatom romanu, temeljna misao predstave namijenjene najmlađima jest da se identitet ne gradi samo kod kuće, već je svakome od nas potrebno odletjeti iz košnice kako bismo se naučili životu, i to povezivanjem s drugima, s onim što je drugačije, s onima koji su različiti od nas i našega. Tako kaže redateljica predstave dodajući da je najbolji način prihvaćanja i poštovanja samog sebe otisnuti se u svijet i kroz pustolovine prakticirati vrijednosti poput suradnje, empatije i poštovanja prema drugima.

Zaslužna za vrlo bogatu i oslikanu scenografiju je Alena Pavlović, koja je i kreatorica lutaka na kojima je sve pomno osmišljeno, do najmanjih detalja. Lutkarska tehnologinja predstave je već svima poznata Luči Vidanović. Valja istaknuti i ostatak autorske ekipe – skladatelje Ivanu Đulu i Luku Vrbanića, suradnika za scenski pokret Damiana Cortes Albertija te oblikovatelja svjetla Sanjina Seršića.

Hrabru Maju igrat će glumica-lutkarica Petra Šarac, dok će razne životinjice s livade igrati riječki glumci-lutkari Tilen Kožamelj, Damir Orlić, David Petrović i Ana Šantar.

Prepremijera predstave „Pčelica Maja“ zakazana je za četvrtak, 27. listopada 2022. u 18:00 sati, dok je premijera planirana za petak, 28. listopada 2022. u 18:00 sati. Reprize će biti u subotu, 29. listopada 2022. u 11:00 i 18:00 sati, sve u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka.

„Pčelica Maja“ bit će i dio 27. revije lutkarskih kazališta, a sve informacije o ulaznicama kako za redovnu prodaju tako i za Reviju dostupne su na službenoj stranici Kazališta – www.gkl-rijeka.hr.

 

Ulaznice za predstave GKL Rijeka mogu se kupiti on-line na portalu Mojekarte.hr.
Rezervacija ulaznica: blagajna.gklri@gmail.com
Radno vrijeme Blagajne: sat vremena prije početka predstave na lokaciji izvedbe (Blaža Polića 3)
Napomene: Rezervirane ulaznice moraju se kupiti najkasnije 30 minuta prije početka održavanja programa.
Cijena ulaznice: 30,00 kuna/3,98 eura

Napomena: Cijena ulaznice povodom Noći kazališta (19. studenoga) iznosi 20,00 kuna/2,65 eura.

 

The event is finished.

Datum

17 stu 2022
Expired!

Vrijeme

18:00

Ponavljanje događaja

19 stu 2022, 11:00-12:00 19 stu 2022, 18:00-19:00

Mjesto

KVARNER i GORSKI KOTAR
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.