AVANTURA NA SJEVERU – Kino projekcija

AVANTURA NA SJEVERU – Kino projekcija

Priča o mladoj aristokratkinji Saši koja odlazi od kuće nakon svađe s ocem koji ju pak krivi zbog toga što je pao u nemilost carske obitelji nakon što se ona posvađala s princem Tomskijem, a razlog za to prinčeva je nevjerica da je njezin djed Oloukine, istraživač koji se ledolomcem nazvanim Davaj (rus. hajde) zaputio prema Sjevernom polu, uspio doći do svog cilja i da se zbog straha od političkog poniženja koje bi mogao doživjeti od strane samog cara ne želi vratiti u Sankt Petersburg. Odlučna da pronađe djeda i brod te dokaže – usprkos nagradi od milion rubalja koju će dobiti pronalazač ledolomca za kojeg se vjeruje da je potonuo – kako je Oloukine ostvario svoj naum, junakinja Saša isprva neuspješno pregovara s posadom nordijskog broda Norge, a zatim odlazi u bespuća ledene bjeline.

Prvi dugometražni animirani film renomirane francuske autorice Rémi Chayé (Calamity, djetinjstvo Marthe Jane Cannary), a radi se o francusko-danskoj koprodukciji koja je 2015. godine u Annecyju osvojila Nagradu publike.

 

Titlovi:hrvatski
Žanr:avantura drama obiteljski
Režija:Rémi Chayé, Muhammad Omar Faruk
Scenarij:Claire Paoletti, Patricia Valeix, Fabrice de Costil
Uloge:(glasovi): Christa Théret, Féodor Atkine, Peter Hudson
Montaža:Benjamin Massoubre
Glazba:Jonathan Morali
Produkcija:Sacrebleu Productions, Maybe Movies, France 3 Cinéma, 2 Minutes, Noerlum Studios
Dodatne informacije:
Film se prikazuje u sklopu 7. Rendez-vous au cinéma programa. Rendez-vous au cinéma provodi se u suradnji s Francuskim institutom, Hrvatskim audiovizualnim centrom i Kino mrežom.

Kupite ulaznice na blagajni Art-kina (otvara se svakog dana sat vremena pred početak prve projekcije) ili putem platforme Ulaznice.hr.

 

The event is finished.

Datum

09 lis 2021
Expired!

Vrijeme

18:00
Kategorije
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.