­čľ╝ 51000 BALTHAZARGRAD

­čľ╝ 51000 BALTHAZARGRAD

Ulaznice se kupuju na info pultu pri dolasku u muzej, a rezervacija pojedina─Źnih ulaznica nije potrebna.

Posjeti izlo┼żbi mogu─ç je uz po┼ítivanje svih va┼że─çih mjera za sprje─Źavanje zaraze bole┼í─çu COVID-19. Svi se posjetitelji pozivaju na po┼ítivanje mjera: poja─Źanu osobnu higijenu, fizi─Źku udaljenost te ispravno no┼íenje za┼ítitnih maski za lice.

Profesor Balthazar, animirani genije koji je dotaknuo srca milijuna djece, posebno je vezan uz Rijeku. Naime, upravo je ovaj grad svojim izgledom i atmosferom poslu┼żio kao inspiracija za Balthazargrad, u kojem dobri profesor ┼żivi i smi┼ílja svoje izume. Zbog toga je bilo prirodno prvu veliku izlo┼żbu posve─çenu Balthazaru odr┼żati upravo ovdje, gdje ─çe se profesor osje─çati kao kod ku─çe.

Prostor izlo┼żbe podijeljen je na┬áSvemir, More, Rijeku i Grad┬áte predstavlja minijaturni prikaz svijeta iz crti─ça. Dolazak s mora preko rijeke u grad nagla┼íava sli─Źnost Balthazargrada i Rijeke te poziva posjetitelje da na barem jedno poslijepodne postanu Balthazarovi sugra─Ĺani.

Izlo┼żba Balthazargrad na atraktivan, zabavan i interaktivan na─Źin pri─Źa pri─Źu o nastanku profesora Balthazara, o mnogim slojevima koji se otkrivaju gledaju─çi njegove dogodov┼ítine, ali i o va┼żnosti ovog animiranog serijala u kontekstu vremena u kojem ┼żivimo.

Postav izlo┼żbe 51000 Balthazargrad prilago─Ĺen je djeci, ali i odraslima, i vodi kroz kronologiju epizoda Profesora Balthazara, ohrabruje igru, ali i u─Źenje.

Profesor Balthazar hrvatska je animirana serija snimana od 1967. do 1978. u Zagreb filmu. Serija se sastoji od pedeset i devet epizoda u trajanju od pet do deset minuta, i do danas je ostala najuspje┼íniji projekt Zagreba─Źke ┼íkole crtanog filma. Otac lika profesora Balthazara je Zlatko Grgi─ç, a simpati─Źnom znanstveniku koji uz pomo─ç ma┼íte i pozitivne energije rje┼íava probleme svojih sugra─Ĺana u Balthazargradu ime je dao Pavao ┼átalter. Serija je postala vrlo omiljena, a zabilje┼żila je zapa┼żen uspjeh i u inozemstvu.

Kustos izlo┼żbe je┬á┼Żeljko Luketi─ç, a autorstvo dizajna postava i vizualnog identiteta izlo┼żbe potpisuje studio┬áBrigada┬áiz Zagreba.

The event is finished.

Datum

20 velj 2021
Expired!

Vrijeme

10:00 - 17:00

Ponavljanje doga─Ĺaja

- certain_weekdays
Kategorije
QR Code

Comments are closed.

Ova web stranica koristi kola─Źi─çe za pobolj┼íanje va┼íeg iskustva. Kori┼ítenjem ove web stranice sla┼żete se s na┼íom Politikom za┼ítite podataka.