Brtonigla: Dani gljiva

Brtonigla: Dani gljiva

Manifestacija posvećena šumskoj jesenskoj deliciji – gljivi, jedna od najvećih jesenskih manifestacija na području SZ Istre.

Dvodnevna zanimljiva i edukativna manifestacija posvećena je svim ljubiteljima gljiva, prirode i aktivnosti, u cilju boljeg upoznavanja sa svijetom gljiva i podizanja svijesti o važnosti čuvanja, pravilnog branja i prepoznavanja brojnih gljivarskih vrsta te značenju gljiva.

Subota je posvećena odlaska u šumu i takmičenja u branju gljiva, pronalasku najljepše i najveće gljive i popodnevno zajedničko druženje i glazbena animacija.

Nedjelja posvećena je pripremi kotlića uz degustacije jela pripremljenih na bazi ovog jesenskog ploda te prigodni zabavni i glazbeni program.

Tijekom cijelog vikenda gosti moći će posjetiti bogatu atraktivnu izložbu mnogobrojnih primjeraka gljiva, te kupovati lokalne proizvode kao što su extra-djevičansko maslinovo ulje, vino, med, gljive, kestene i mnogo drugih proizvoda.

Organizator manifestacije je Društvo gljivara Bujštine „Boletus“, u suradnji s Općinom Brtonigla i lokalnom Turističkom Zajednicom.

Dobrodošli na dane gljiva!

 

The event is finished.

Datum

29 - 30 lis 2022
Expired!

Vrijeme

Cijeli dan

Mjesto

ISTRA
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.