Calamity – filmska projekcija

Calamity – filmska projekcija

Dob: od 8 godina

(naziv izvornika): Calamity – une enfance de Martha Jane Cannary

Žanr: obiteljski/avantura

Trajanje:  100 min

Informacija o jeziku: Film se prikazuje s podnaslovima na hrvatskom jeziku

Organizator: Art-kino 

U suradnji s Animafestom u dvorani Dječje kuće svi će ljubitelji priča s Divljeg zapada imati priliku saznati kako je  Martha Jane Cannery postala legendarna Calamity Jane. 

Godina 1863, Sjedinjene Američke Države. Dvanaestogodišnja Martha Jane i njezina obitelj kreću na zapad velikim natkrivenim kolima u potrazi za boljim životom. Kada se otac Marthe Jane ozlijedi u ozbiljnoj nesreći, ona preuzme brigu o braći i sestrama i nauči voziti obiteljska kola. Nikada još nije osjećala takvu slobodu. Krajnje praktična i odvažna, Martha Jane počne se odijevati kao dečko i postaje sve problematičnija za zajednicu zbog svoje hrabrosti bez dlake na jeziku. Kada je vođa konvoja nepravedno optuži za krađu, ona bježi kako bi dokazala svoju nevinost. U divljini otkriva sebe i svijet koji je obilježi te potvrđuje svoju jedinstvenu ličnost… otkrivajući mitsku i pomalo tajanstvenu Calamity Jane.

Animirani film Calamity prikazan je na mnogobrojnim svjetskim festivalima diljem svijeta i pritom osvojio pregršt nagrada. Režiju potpisuje vrsni filmaš Rémi Chayéa čiji smo animatorski rad mogli prethodno pogledati u Tajni Kellsa, Slici i Kerity, kuća bajki. Film se prikazuje u suradnji s Animafestom Zagreb.

Režija: Rémi Chayé

Scenarij: Rémi Chayé, Sandra Tosello, Fabrice de Costil

Produkcija: Maybe Movies, Nørlum

Trajanje: 82 min

Film se prikazuje s podnaslovima na hrvatskom jeziku

Ulaznice se mogu nabaviti online na linku ovdje, na blagajni u prizemlju Dječje kuće ili na blagajni Art-kina (blagajne se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u Dječjoj kući odnosno u Art-kinu). Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta, molimo vas da provjerite dostupnost ulaznica za željenu projekciju te osigurate svoje ulaznice na vrijeme!

The event is finished.

Datum

04 srp 2021
Expired!

Vrijeme

19:00 - 23:00
Kategorije
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.