Dina (12+) – kino projekcija

Dina (12+) – kino projekcija

Nakon što je Lynchova ekranizacija iz 1984. doživjela fijasko, a potom se otkrilo kako se isto, no još u fazi pretprodukcije, dogodilo čileansko-francuskom redatelju Alejandru Jodorowskom krajem 70-ih (šifra: Jodorowsky’s Dune), o ovoj se adaptaciji Herbertovog SF romana počelo govoriti kao o ‘nemogućoj misiji,’ a samu Dinu smatrati gotovo pa ‘ukletim filmom’ (film maudit). Dvostruku treću sreću s ovim filmom odlučio je isprobati kanadsko-francuski režiser Denis Villeneuve kao nastavak uspješne suradnje u znanstveno-fantastičnom žanru filmovima Dolazak (2016) i Blade Runner 2049 (2017), a osim režije, autor potpisuje scenarij i produkciju filma. Kao predostrožnost filmskim predrasudama, može se navesti podatak kako je producentska kuća Legendary Entertainment sebe osigurala ugovorom prema kojem će se najavljeni nastavak franšize snimati samo u slučaju uspješnosti filma na kino blagajnama. Još jedna u nizu isplativih predrasuda ili…?

Inače, za one koji nisu pobliže upoznati s radnjom knjige i filma, slijedi kraći sinopsis: kući Atreid, predvođenoj vojvodom Letom (Oscar Issac), biva naređeno da preuzme feud na negostoljubivoj planeti Arrakis od kuće Harkonnen, predvođenoj barunom Vladimirom (Stellan Skarsgård). Znan i kao Dina, planet je poznato nalazište najcjenjenije tvari u svemiru znane pod nazivom melange ili ‘začin’, ali i po mnogim opasnostima koji na njemu vrebaju. Zajedno s ocem i majkom Jessicom (Rebecca Ferguson), pripadnicom moćnog sestrinstva Bene Gesserit čiji je glavni cilj putem genske manipulacije stvaranje ‘svemirskog mesije’ znanog kao Kwisatz Haderach, na planet dolazi i njihov sin Paul (Timothée Chalamet), od malena odgajan upravo za tu ulogu. No, kao i uvijek, stvari se kompliciraju već na samom početku…

The event is finished.

Datum

12 pro 2021
Expired!

Vrijeme

19:15
Kategorije
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.