Interaktivna igraonica: Tove Jansson, serijal o Muminima.

Interaktivna igraonica: Tove Jansson, serijal o Muminima.

U sklopu 14. Vriska – riječkog sajma knjiga i festivala autora V.B.Z. u Dječjoj kući 15. 9. u 11 sati održat će se Interaktivna igraonica: Tove Jansson, serijal o Muminima.

Na radionici o Muminima, preslatkim i dobroćudnim njuškicama, djeca će upoznati ove empatične, zabavne i čarobne likove, koji osvajaju srca mladih već 70 godina! Knjige o Muminima velike finske spisateljice Tove Jansson postale su obiteljski klasici diljem svijeta i čitaju se iz generacije u generaciju, a domaćoj ih publici u sklopu projekta „Na margini“ pod pokroviteljstvom programa Kreativna Europa Europske unije približava sjajan prijevod Željke Černok.

Dolazak je potrebno najaviti na mail info@djecjakuca.hr.

Mumini (eng. Moomin) su glavni junaci u seriji knjiga i komičnog stripa Finsko – Švedske književnice i ilustratorice Tove Jansson, izvorno objavljeno u Švedskoj. Oni su bijeli, okrugli likovi iz bajke, s vrlo velikim njuškama zbog čega nalikuju na nilske konje. Obitelj živi u svojoj kući u dolini Mumina, a kroz prošlost je njihov privremen smještaj bio u svjetioniku i u kazalištu. Imaju mnogo zanimljivih pustolovina zajedno s njihovim raznovrsnim prijateljima. Svih devet knjiga, komični strip i pet slikovnica je objavljeno u razdoblju između 1945. i 1993. godine. Od tada Mumini se pojavljuju u brojnim televizijskim serijama, filmovima, a imaju čak i glavni park nazvan Moomin World u Naantali, Finska.

Partner na organizaciji dječjeg dijela programa je Gradska knjižnica Rijeka.

The event is finished.

Datum

15 ruj 2021
Expired!

Vrijeme

11:00 - 12:00
Kategorije
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.