Izložba: Putovanje Belgijom kroz strip

Izložba: Putovanje Belgijom kroz strip

U sklopu Dana Frankofonije 2021. od 1. do 21. 6. u riječkoj Dječjoj kući imate priliku posjetiti izložbu “Putovanje Belgijom kroz strip”. Izložba nam daje uvid u kulturnu i prirodnu baštinu Belgije koju je oblikovalo nekoliko generacija autora stripova kroz 3 regije: Flandriju, Valoniju i Bruxelles.Ulaz je besplatan.

Jedan od najpoznatijih strip junaka je kauboj Lucky Luke, boje njegove odjeće iste su kao boje belgijske zastave i odaju nam odakle dolazi, a među poznatijima su i Štrumpfovi, Gaston te Tintin, možda i najveći ambasador stripa o kojem je poznati redatelj Steven Spielberg snimio film.

Od 1. do 21. lipnja svi ljubitelji stripa mogu uživati u izložbi, koja će u Rijeku doći zahvaljujući Veleposlanstvu Kraljevine Belgije u Zagrebu.

Organizator riječke izložbe je Francuska alijansa Rijeka uz podršku Gradske knjižnice Rijeka i Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Dječjoj kući.

organizira: Gradska knjižnica Rijeka

The event is finished.

Datum

12 lip 2021
Expired!

Vrijeme

18:00 - 19:00

Ponavljanje događaja

- daily
Kategorije
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.