Minari (12+) – Kino projekcija

Minari (12+) – Kino projekcija

Imigrantska priča s autobiografskim elementima iz djetinjstva redatelja Leea Isaaca Chunga prati mladu koreansko-američku obitelj Yi na svom putu iz Kalifornije u središnju Ameriku (Arkansas), predvođenu muževom (Steven Yeun) idejom o financijskoj neovisnosti koju će zasnovati na vlastitom komadu zemlje, što je vizija budućnosti na koju žena (Yeri Han) gleda s podozrenjem, uzevši u obzir neizvjesnost faktora izolacije i ruralne sredine koji ne idu na ruku boležljivom sinu (Alan Kim) i pretpubertetskoj kćeri (Noel Kate Cho), a tu su i vrlo osjetljiva pitanja kulturne asimilacije o kojoj domicilno stanovništvo uopće ne razmišlja, ali ju podrazumijeva.

Lee Isaac Chung američki je redatelj i scenarist koji je svoj prvi film (Munyurangabo, 2007.) u cijelosti snimio u Ruandi na tamošnjem službenom kinyarwanda jeziku, što je ujedno i prvi film snimljen na njemu, a svoju je premijeru imao u službenoj selekciji (Izvjestan pogled) kanskog festivala. 

Minari je njegov peti igrani film koji je premijerno prikazan na Sundance Film Festivalu, a dobitnik je Velike nagrade žirija za američku dramu i Nagrade publike u istoj kategoriji. Također, dobitnik je nagrade Zlatni globus u kategoriji najboljeg filma na stranom jeziku, kao i Oscara za najbolju sporednu glumicu (Youn Yuh-jung).

The event is finished.

Datum

06 svi 2021
Expired!

Vrijeme

18:00

Ponavljanje događaja

- advanced
Kategorije
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.