MOJ TATA KOBASICA – Kino projekcija

MOJ TATA KOBASICA – Kino projekcija

Na samom pragu adolescencije Zoe promatra svoju obitelj u kojoj svatko od njenih članova ima zadanu ulogu. Majka je uspješna poduzetnica koja često izbiva zbog poslovnih putovanja, otac je zaposlen u banci, starija sestra opsjednuta je svojim izgledom, a brat s pripremama za moguće svjetske katastrofe. Zoe, s druge strane, teško proživljava svoje predpubertetsko doba. U školi je često meta vršnjačkog zadirkivanja. Kada otac naprasno odluči napustiti svoj posao u banci kako bi postao glumcem, Zoe jedina u obitelji podrži očev izbor te objeručke prihvati postati njegovom partnericom u ovom naoko ludom životnom preokretu.

Dugometražni prvijenac redateljice Anouk Fortunier ekranizacija je istoimenog romana za djecu poznate spisateljice Agnès de Lestrade. Fokus je filma na odnosu oca i kćeri, u potrazi za vlastitim identitetom i mjestom u svijetu. Iz tog odnosa međusobnog razumijevanja i podupiranja oboje će izaći kao sretniji i samouvjereniji pojedinci čiji će razvoj potaknuti i ostale članove obitelji na pozitivne promjene. Pritom, Moj otac kobasica nimalo ne podilazi svojoj ciljanoj publici predadolescenata i adolescenata, već se hvata u koštac s vrlo ozbiljnim životnim temama. Ovaj igrani film dopunjen je i animiranim dijelovima u svrhu prikazivanja unutarnjeg svijeta djevojčice Zoe, njenih razmišljanja o ravnoteži između kreativnog i racionalnog, što priči i filmu dodaje dimenziju poetičnosti.

 

Titlovi:hrvatski
Žanr:obiteljski komedija
Režija:Anouk Fortunier
Scenarij:Jean-Claude Van Rijckeghem
Uloge:Johan Heldenbergh, Eva van der Gucht, Serge-Henri Valcke
Montaža:Gert van Berckelaer, Joppe Van Den Brande
Glazba:Harry de Wit
Produkcija:A Private View, Leitwolf Filmproduktion, The Film Kitchen
Distribucija:Festival mediteranskog filma Split

 

Kupite ulaznice na blagajni Art-kina (otvara se svakog dana sat vremena pred početak prve projekcije) ili putem platforme Ulaznice.hr.

The event is finished.

Datum

02 lis 2021
Expired!

Vrijeme

18:00

Ponavljanje događaja

03 lis 2021, 18:00-23:00 16 lis 2021, 18:00-23:00
Kategorije
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)