Od slova do smisla: Kazalište čitanja – Pjesmočitanje – radionica

Od slova do smisla: Kazalište čitanja – Pjesmočitanje – radionica

Dob: 9+

Organizator: Gradsko kazalište lutaka Rijeka

Voditeljice: Petra Šarac i Vedrana Balen Spinčić

Max. broj polaznika: 10

Djeca se često susreću s tekstovima i lektirnim naslovima koje teško čitaju s razumijevanjem. Kako se kazalište bavi iščitavanjem suštine teksta, onoga što je skriveno u podtekstu i riječima autora, autorski tim iz redova riječkog lutkarskog kazališta (Petra Šarac, Vedrana Balen Spinčić, Damir Orlić i Zlatko Vicić) osmišljavaju radionice koje spajaju čitanje s djeci primjerenom kazališnom umjetnošću u godini koju je Vlada RH proglasila godinom čitanja i koje im pomažu da otkrivaju ljepotu čitanja i skrivenih svjetova literarnih djela. Projekt je podržan od strane Ministarstva kulture RH.

S rimom ili bez, u stihu ili u proznom obliku, apstraktna ili doslovna… kakva god bila, poezija je uvijek čarobna i više nego ijedna druga književna vrsta nudi višesmislenost. Dakako, ako je znamo čitati i otkriti čaroliju igre riječima. Jedna je od najapstraktnijih književnih vrsta i u kazalištu zbog toga rjeđe zastupljena. U ovoj radionici vrsna glumica Petra Šarac povest će djecu na put čitanja poezije i kako od samo par stihova stvoriti poetsku priču te je pretočiti u izvedbenu umjetnost. Krenut ćemo od nekih poznatih lektirnih knjiga poezije, a završiti s manje poznatim stihovima kako bi djeca bila slobodnija u čitanju i stvaranju kazališnog izraza te lišena možda već naučenih obrazaca interpretacije. Radionica je u tom smislu vrlo izazovna, poticajna i maštovita i otkriva novu dimenziju i smisao poezije.

Za sudjelovanje je potrebna prethodna prijava na mail propaganda@gkl-rijeka.hr s naznakom naziva programa, termina te dobi polaznika.

Cijena trodnevne radionice iznosi 200,00 kn

The event is finished.

Datum

05 srp 2021
Expired!

Vrijeme

10:00 - 13:00

Ponavljanje događaja

- daily
Kategorije
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.