Omišalj: ValOm festival

Omišalj: ValOm festival

ValOm Festival  se vraća u Omišalj! Nakon uspješno održanog prvog izdanja festivala prošle godine, ovaj kulturno-umjetnički festival održava se ponovno s besplatnim radioničkim i izvedbenim programom na nekoliko lokacija u Omišlju. Cilj festivala je pružanje besplatnog kulturnog sadržaja lokalnom stanovništvu Omišlja te svim zainteresiranim posjetiteljima. ValOm Festival spaja rad u zajednici, edukaciju i plasiranje kulturno-umjetničkog programa.

Tijekom šest dana festivala očekuje nas ciklus radionica namijenjen djeci i odraslima uz koncerte, performanse, predstave i izložbe gostujućih umjetnica i umjetnika. Ovogodišnje izdanje festivala uključuje i Studentski off program gdje će studentice i studenti sa Sveučilišta u Rijeci i Zadru predstaviti svoje projekte i inicijative iz područja vizualne umjetnosti i aktivizma.

Festival se održava od 17. do 22. srpnja na nekoliko lokacija u Omišlju. Radionički program se održava u knjižnici Vid Omišljanin.

Radionički program podijeljen je u tri grupe: glazbeni, dramski i plesni dio. Raspored i termine radionica provjerite na : https://omisalj.hr/dogadanja/post-194
Kroz radionice namijenjene djeci predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta te odraslima, potiče se izražavanje kreativnosti, individualno izražavanje, kreativnost, timski rad i uzajamna komunikacija. Sudionici će se upoznati s kazališnom improvizacijom, dinamikom, glazbenim izražavanjem i istraživanjem prostora.
Voditeljice i voditelj radionica su Maša Ljotić Plichta, Andreja Brozović Adžić-Kapitanović i Juraj Šantorić.

 

Izvedbeni program ove je godine isprepleten klasičnim predstavama, umjetničkim performansima, glazbenim izvedbama i eksperimentalnim izložbama te dodatnim Studentskim off programom.
Gostujući umjetnici i umjetnice: Igor Zenzerović, Šleper šlager trio, Trećeprostor, Matko Abramić i Benjamin Lamza, Plesna grupa magija „SRAZ“, Lara Mandli, Galerija Berlingo, Jasna Held.

Voditelj projekta je Juraj Šantorić.
ValOm Festival održava se uz financijsku potporu Općine Omišalj.

 

The event is finished.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.