Osijek: Međunarodni dan darivanja knjigom

Osijek: Međunarodni dan darivanja knjigom

@kiddosice su za Avanture malih okica pronašle:

📍 Europska avenija 24, Osijek

 

U srijedu, 14. veljače 2024., Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek obilježit će Međunarodni dan darivanja knjigom u okviru nacionalne kampanje “Čitaj mi“, a pod geslom “Čitam, dam, sretan sam – Svoju knjigu daruj, tuđe srce obraduj.”

Projekt je ovo koji organiziraju knjižničari, odgojitelji i drugi stručnjaci u Hrvatskoj s ciljem prikupljanja i darivanja slikovnica potrebitima kako bi uljepšali boravak djeci u bolnicama, domovima zdravlja i drugim ustanovama u kojima se okupljaju djeca.

Ove smo godine prikupili preko stotinu knjiga koje ćemo darovati Knjižnici Osnovne škole Svete Ane u Osijeku. Zahvaljujemo se svima koji su tijekom godine odvojili slikovnice i donijeli ih na Odjel za rad s djecom i mladima. Posebno se zahvaljujemo djeci i odgojiteljicama Dječjeg vrtića Potočnica iz Osijeka koji su prikupili slikovnice i razveselili nas svojim prilogom. Ovim su činom darivanja pokazali solidarnost i spremnost na suradnju.

I vi možete sudjelovati u akciji kampanje “Čitaj mi” i darovati novu ili rabljenu slikovnicu koju ste pročitali ili prerasli! Pomaganjem potrebitima u zajednici prilika je da izgradimo humanije društvo, a čitanje nam može pomoći da razvijemo osjećaje, obogatimo maštu i da zavolimo knjige.

Knjige i slikovnice Knjižnica prikuplja tokom cijele godine!

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona:

Odjel za rad s djecom i mladima GISKO 031/211-472

The event is finished.

Datum

14 velj 2024
Expired!

Vrijeme

Cijeli dan

Mjesto

ISTOČNA HRVATSKA
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.