Osijek: MUZZA 1. Vikend znanosti Osijek “Open mind”

Osijek: MUZZA 1. Vikend znanosti Osijek “Open mind”

@kiddosice su za Avanture malih okica pronašle:

 

U Osijeku će ovog vikenda vladati znanost!  


I to na način da pokaže djeci kako znanost može parirati s njihovim najluđim maštarijama:

Roboti i umjetna inteligencija, sateliti i pogled u najudaljenije dijelove svemira, krateri na površini Mjeseca, stvaranje duge, nevidljiva svjetlost, pogled kroz mikroskop, LEGO robotika, otkrivanje tajni o zubima i procesu starenja, koliko smo spretni, jaki i brzi u odnosu na Supermena, sladoled budućnosti, što nas čini zdravima, čarobne boje u biljkama, sviranje pomoću banana, slušanje tuđim ušima, VR dirigenti – ovo su samo neke od tema s kojima će se djeca moći upoznati kroz ukupno 60 različitih radionica za djecu svih uzrasta!  

 

Udruga MUZZA u suradnji sa Sveučilištem Josipa Jurja Strossmayera organizira 1. Vikend znanosti Osijek pod nazivom „Open Mind“ koji će se u petak, 17.05. i subotu 18.05.2024. godine održati u prostoru Fakulteta agrobiotehničkih znanosti na Sveučilišnom kampusu, Vladimira Preloga 1. Oba navedena dana radno vrijeme događanja bit će od 10:00 do 19:00 sati.

  

Radionice su osmišljene interaktivno i uz mnoštvo eksperimenata kako bi djeci što bolje približile inače kompleksne teme i otvorile njihove umove prema novim znanstvenim spoznajama.

Ulaz na Vikend znanosti i sudjelovanje u svim radionicama u potpunosti je besplatno te nisu potrebne prijave. Velika većina radionica odvijat će se kontinuirano tokom cijelog dana, kako mali i veliki posjetitelji budu dolazili i izražavali interes za određene znanstvene teme.

Za manji dio radionica utvrđen je raspored događanja, a neka s obzirom na složenost tema imaju i dobnu granicu.

Detaljan program potražite na službenoj stranici Udruge MUZZA: https://muzza.hr/i-vikend-znanosti-u-osijeku/program-osijek/.

Udruga MUZZA | Snaga znanosti, tehnologije i kulture neprofitna je organizacija za popularizaciju znanosti, tehnologije, kulture, edukaciju i održivi razvoj društva.

Inspirirana sviješću da je jedina istinska moć znanje koje se koristi za dobrobit čovječanstva na svim područjima ljudskog djelovanja, udruga MUZZA – SNAGA ZNANOSTI, TEHNOLOGIJE I KULTURE, osnovana je radi popularizacije znanosti, tehnologije i kulture među djecom i mladima.

 

Foto: PR

The event is finished.

Datum

17 svi 2024
Expired!

Vrijeme

10:00 - 19:00

Ponavljanje događaja

18 svi 2024, 10:00-19:00

Mjesto

ISTOČNA HRVATSKA
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.