Pazin: Dječji tjedan 2022.

Pazin: Dječji tjedan 2022.

Društvo “Naša djeca” Pazin se i ove godine raznim aktivnostima uključuje u obilježavanje Dječjeg tjedna od 3. do 9. listopada.

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci koja se obilježava od 1953. godine. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ (DND). Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. Ove godine počinje u ponedjeljak, 3. listopada 2022., na Međunarodni dan djeteta.

Osim toga, za djecu vrtićke dobi koja vrtić polaze u susjedstvu DND–a, u prostorima Društvenog centra Veli Jože te za polaznike Produženog boravka OŠ Vladimira Nazora Pazin u srijedu pripremamo Razmjenu starih igračaka, a u četvrtak poslijepodne u prostorima DND-a održat će se radionica zdrave prehrane koju će voditi Suzana Bračić. Zainteresirana djeca i roditelji mogu se prijaviti na broj telefona +385 95 567 7427, ili na adresu e-pošte: dndpazin@gmail.com.

Tradicionalna aktivnost Dječjeg tjedna je i Mini Vox Populi, koja će se ove godine održati u četvrtak od 10:00 do 11:00 sati na Trgu slobode na kojem će se okupiti predstavnici Grada Pazina te javnih gradskih ustanova i glavni protagonisti – djeca. Vrtićarci, osnovnoškolci i srednjoškolci iznijeti će svoje zahtjeve, prijedloge, mišljenje i komentare za poboljšanje potreba i prava djece.

Za kraj tjedna organizira se Razredna sadnju biljaka – prozor u novi svijet! za učenike 1. razreda OŠ Vladimira Nazora Pazin. Zajedno sa svojim učiteljicama, djeca će zasaditi nove biljke u šarene vaze, od kojih će dio ponijeti sa sobom u školu, a drugi dio ostaviti u dvorištu DND-a u znak povezanosti i suradnje s Društvom.

Veselimo se najveselijem tjednu u godini, i zapamtite:

LJUBAV DJECI PRIJE SVEGA!

The event is finished.

Datum

03 - 09 lis 2022
Expired!

Vrijeme

Cijeli dan

Mjesto

ISTRA
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.