Rijeka: Besplatne radionice animiranog filma u Kloviću

Rijeka: Besplatne radionice animiranog filma u Kloviću

Nastavlja se program likovnih radionica Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka, a radionica se održava od 13. do 15. srpnja u sljedećim terminima:

* Četvrtak i petak od 18:30 do 20:00 sati

* Subota od 10:30 do 12:00 sati

 

– Potrebna je obavezna najava na: hdlur@ri.t-com.hr

– Voditeljica programa je Josipa Komljenović.

– Maksimalni broj polaznika radionice je 10.

– Dob polaznika: od 10 do 15 godina.

– Radionica je besplatna.

 

Radionica animiranog filma uvodnog je karaktera. Otkriva osnove tehnike 2D i objektne 3D stop-motion animacije koje se prezentiraju prema mogućnostima svakog polaznika. Cilj radionice je upoznati polaznike s cjelokupnim procesom izrade animiranog filma kroz predstavljanje svih elemenata koji ga čine. Razvijat ćemo timski duh i upornost, te se zabaviti bivajući u raznim animatorskim ulogama (npr. scenarist, crtač, snimatelj, montažer itd.) izrađujući svoju viziju filmskih dijelova koji čine animaciju.

Polaznici će se u izradi animiranog filma moći služiti različitim materijalima (npr. bijela ploča i markeri, plastelin, vodene boje, olovke, bojice, flomasteri, knjige za listanje), prema svom izboru, stvarajući tako film prema svojim oblikovnim afinitetima.

Potrebno je da polaznici ponesu mobitel s instaliranom aplikacijom Stop Motion Studio. Materijal za izradu filma je osiguran, ali ako polaznici imaju neke predmete koje žele uključiti u animaciju, mogu ih ponijeti sa sobom.

 

The event is finished.

Datum

13 srp 2023
Expired!

Vrijeme

18:30 - 20:00

Ponavljanje događaja

14 srp 2023, 18:30-20:00 15 srp 2023, 10:30-12:00

Mjesto

KVARNER i GORSKI KOTAR
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.