Rijeka: Dexterovi laboratoriji, istražujemo voćni svijet vitamina

Rijeka: Dexterovi laboratoriji, istražujemo voćni svijet vitamina

Radionica koja će se održati u Dječjoj kući u petak, 28. travnja od 17:00 do 19:00 sati prati mladog Dextera – malog (bio)kemičara koji odlučuje testirati vitamine u svojoj prehrani. Kroz tri pokusa, u kojima će djeca zajedno s Dexterom ispitivati razinu vitamina u odabranom voću i povrću te uz posebno osmišljene didaktičke tehnike upoznati će i određene znanstvene metode koje će dodatno potaknuti njihovo kreativno razmišljanje te im pružiti i dodatna znanja o važnosti pravilne prehrane.

Kroz testiranje kemijskog sastava hrane djeca uče i o kompleksom svijetu raznovrsnih molekula koje ih okružuju. Uz sve to, zdravu hranu koja inače nije na vrhu dječjih jelovnika prikazujemo u zaigranom tonu te kako hrana može biti jednako poučna i zanimljiva.

Program radionice za cilj ima potaknuti kreativno i inovativno razmišljanje djece te upoznati ih s važnošću znanosti i pravilne prehrane.

 

Voditelji: Lara Batičić, Antea Kršek

Broj polaznika: 15

Dob: učenici mlađih razreda osnovnih škola (6 – 10 godina)

Prijave: sudjelovanje je potrebno prijaviti ispunjavanjem obrasca OVDJE.

 

Izvor: Dječja kuća

The event is finished.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.