Rijeka: Festival inkluzivne scene – plesna inkluzivna radionica REFLEKSIJA

Rijeka: Festival inkluzivne scene – plesna inkluzivna radionica REFLEKSIJA

U Dječjoj kući se od 01. do 03. lipnja održava Festival inkluzivne scene – plesna inkluzivna radionica REFLEKSIJA.

U uvodnom dijelu plesne radionice upoznajete se, radite i surađujete kroz glazbu i ples, stvarate pozitivnu atmosferu. Sama plesna radionica fokusirana je na pripremu prezentacije sudionika kroz rad na ulomku iz inkluzivne plesne predstave Refleksija. Kroz razmjenu različitih plesnih tehnika i metoda koje Eureka primjenjuje na inkluzivnim projektima, prilagođavanjem postojećeg i kreiranjem novog plesnog materijala vezanog uz motive i teme predstave Refleksija, učesnici, djeca i mladi sa i bez poteškoća u razvoju, pod vodstvom plesne pedagoginje Katerine Jolakoske, međusobno surađuju, plešu i druže se stvarajući novu i drugačiju plesnu izvedbu Refleksija. Glazbu potpisuje poznati Kiril Džajkovski, autor predstave je Katerina Jolakoska, voditeljica udruge Kulturni centar Eureka i Eureka Dance Company. Asistentica je Anja Jolakoska, mlada koreografkinja i solistica u predstavi Refleksija.

Prijave se primaju putem online obrasca OVDJE.

KULTURNI CENTAR EUREKA je udruga koja ostvaruje ciljeve mladih, daje priliku svima i kroz ples ističe važne životne probleme, čime želi promijeniti i unaprijediti život i društvo u cjelini. Kulturni centar Eureka izvodi svoje autorske inkluzivne predstave u kojima glavne uloge imaju djeca i mladi sa i bez poteškoća u razvoju. Do sada su izvedene brojne inkluzivne predstave, a najnovije su: Pepeljuga, Zvonik i Odraz. Za plesnu predstavu Inkluzivne Pepeljuge Eureka dobiva nagradu popularnosti Zlatna bubamara, koja je najprestižnija manifestacija u našoj zemlji.

 

Festival inkluzivne scene je umjetnička manifestacija koja se već osmu godinu za redom organizira u Rijeci, a kojom se nastavlja rad i razvoj plesne inkluzije osoba s invaliditetom na području suvremenog plesa i izvedbene umjetnosti. Cilj festivala je osnažiti dimenziju fizičke raznolikosti u disciplini suvremenog plesa i plesne improvizacije, osigurati pristup plesu za sve ljude i podržati fizičku raznolikost među plesačima. Po svom sadržaju festival je osmišljen kao platforma na kojoj se nastavlja razvijati ideja okupljanja profesionalnih kompanija i kolektiva čiji su plesači, izvođači i koreografi osobe sa i bez invaliditeta. U samom središtu koncepta naglasak je na inkluziji, gostovanju inkluzivnih kolektiva, na poticanju plesnog koreografskog istraživanja, usavršavanjima kroz edukativne radionice i na izgradnji partnerstva s plesnim ansamblima i predavačima.

 

Pored izvedbenog i popratnog programa festival i ove godine realizira program DJEČJE POPODNE, namijenjen djeci i mladima sa i bez poteškoća u razvoju. Ideja se razvila nakon dugog niza godina festivalske suradnje sa OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica kroz zajednički projekt „Bez granica“, a kroz koji je producirano niz suvremenih predstava. Pružanjem iskustva plesne inkluzije djeci sa i bez poteškoća u razvoju u ranoj tinejdžerskoj dobi sve više se osvještava, razvija senzibilitet, kao I prihvaćanje drugačijih od sebe. Program djeci nudi upoznavanje sa tehnikama i metodama suvremenog plesa, kreativno izražavanje kroz ples i pokret, te redovite scenske nastupe.

 

 

Izvor: Dječja kuća

The event is finished.

Datum

01 lip 2023
Expired!

Vrijeme

16:00 - 19:00

Ponavljanje događaja

02 lip 2023, 16:00-19:00 03 lip 2023, 16:00-19:00

Mjesto

KVARNER i GORSKI KOTAR
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.