Rijeka: Film svima: Vlak u snijegu (inkluzivna projekcija + razgovor o inkluziji) u Dječjoj kući

Rijeka: Film svima: Vlak u snijegu (inkluzivna projekcija + razgovor o inkluziji) u Dječjoj kući

Zimska priča iz Benčića vraća Filmaktiv u kino Dječje kuće s inkluzivnim projekcijama u sklopu projekta Film svima 2022. Ovog puta u našu kinodvoranu s njima stiže jedan od najpoznatijih filmova za djecu s ovih prostora, na kojem su odrasle generacije gledatelja, Vlak u snijegu Mate Relje, snimljen prema istoimenom klasiku Mate Lovraka.

O filmu: Učenici i njihov domaćin Ljuban (Slavko Štimac) zajedno s učiteljem putuju u grad, no kada se učitelj razboli i ostane u bolnici, učenici se moraju sami vratiti kući. Njihova sloga i snalažljivost dolazi do posebnog izražaja kada na povratku iz grada zapnu u snježnoj oluji.

Film je prilagođen osobama s oštećenjem sluha.

Po završetku projekcije filma, i ovog puta pričamo o medijskoj kulturi i inkluziji s voditeljicama Ivonom Križić i Majom Ogrizović.

Ulaz je slobodan uz obavezne prijave na: pr@art-kino.org

Raspored održavanja programa: nedjelja, 18. prosinca u 11 sati

Više informacija na: https://filmsvima.com

Program financijski podržavaju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Rijeka, Hrvatski audiovizualni centar i Primorsko-goranska županija.

organizira: Art-kino / Filmaktiv

The event is finished.

Datum

18 pro 2022
Expired!

Vrijeme

11:00 - 12:30

Mjesto

KVARNER i GORSKI KOTAR
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.