Rijeka: Kazališna predstava “Zeko i potočić”

Rijeka: Kazališna predstava “Zeko i potočić”

Tončica Knez (prema motivima pjesme Branka Mihaljevića): ZEKO I POTOČIĆ, redateljica Tončica Knez

 

* Subota, 25. svibnja u 11:00 i 18:00 sati

* Petak, 31. svibnja u 18:00 sati

 

– Uzrast: 4+

 

* VAŽNA NAPOMENA

U predstavi „Zeko i potočić“ na sceni se koristi pšenično brašno čije će čestice zasigurno biti prisutne i u gledalištu te molimo publiku koja bi zbog navedenoga mogla imati zdravstvenih tegoba da informaciju shvate ozbiljno.

 

U jednoj zimskoj noći, tam’ gdje je visok brijeg, smrznuo se potočić i pokrio ga snijeg dio su stihova pjesme koja ima izuzetno jak utjecaj na svakoga tko je čuje.

Pjesma je to kojoj se rado vraćamo u različitim životnim razdobljima, te ona u svakom od njih nosi drugačiju, ali značajnu misao.

S obzirom da pjesma Zeko i potočić podsjeća na djetinjstvo, inspiraciju za uprizorenje redateljica je pronašla u sjećanju koje veže uz toplinu i uz dom, a to je pravljenje kolača u hladnim zimskim danima. To je bilo sigurno mjesto, mjesto nježnosti i ljubavi. Potočić, dom. U odraslijoj dobi malo drugačije shvaćamo Zeku, njegovu tugu i njegovu ljubav prema domu, ali i njegovu hrabrost usprkos neprilikama. Stoga se kroz predstavu povlači se jedno od važnih životnih pitanja, a to je pitanje pripadanja, pitanje doma i sigurnosti, ali i slobode i hrabrosti. Od potočića se ponekad moramo odvojiti kako bismo mogli odrasti. Usprkos snijegu, mraku i oluji, ukoliko slijedimo laste, svoj put, shvatit ćemo da je naše sigurno mjesto mnogo više od fizičkog doma, od imovine. Neminovno se moramo suočiti se sa životom, ali na nas uvijek čekaju nečije nježne ruke, da nas razvesele, da nam pruže sigurnost i utjehu.

 

– Ulaznice za sve predstave i programe GKL Rijeka mogu se kupiti online u webshopu GKL Rijeka (https://gkl-rijeka.mojekarte.hr/hr/all.html) te putem platforme Mojekarte.hr

– Rezervacija ulaznica na mail blagajne Kazališta: blagajna.gklri@gmail.com

– Radno vrijeme Blagajne (Blaža Polića 3b): sat vremena prije početka predstave/programa

 

Napomena:

Na Blagajni GKL Rijeka kupuju se i ulaznice za program u Dječjoj kući.

Rezervirane ulaznice moraju se kupiti najkasnije 30 minuta prije početka izvedbe.

Cijena ulaznice za predstave: 4,00 EUR

 • 00

  dana

 • 00

  sati

 • 00

  minuta

 • 00

  sekundi

Datum

25 svi 2024

Vrijeme

11:00 - 12:00

Ponavljanje događaja

25 svi 2024, 18:00-19:00 31 svi 2024, 18:00-19:00

Mjesto

KVARNER i GORSKI KOTAR
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.