Rijeka: Krenimo od 0!: Svijet profesora Baltazara 1

Rijeka: Krenimo od 0!: Svijet profesora Baltazara 1

Budući da su djeca sve više izložena raznim sadržajima koji nisu primjereni njihovoj dobi, uz novi projekt Art-kina Krenimo od 0!, njihova se medijska pismenost želi potaknuti od najranije dobi. Tako će i ove veljače u kinu Dječje kuće, uz prigodan i pažljivo biran program posebno osmišljen za prvi susret djece s kinom, svoje prve filmske korake moći napraviti najmlađa publika – predškolci.

Program Krenimo od 0! sastavljen je od kratkog bloka domaćih animiranih filmova koji su djeci do 7 godina bliski temom, trajanjem i vrstom animacije, a kratke filmske blokove ovog puta čine dva animirana filma o slavnom profesoru Baltazaru!

Priča o profesoru Baltazaru počinje davne 1967. godine, a bavi se talentiranim profesorom uvijek spremnim pomoći svojim sugrađanima u Baltazar-gradu. Najuspješniji je to projekt Zagrebačke škole crtanog filma na kojem je radilo više uspješnih zagrebačkih autora, među kojima su u stalnoj postavi bili Zlatko Grgić, Boris Kolar i Ante Zaninović, uz prepoznatljivu glazbu Tomice Simovića.

Glavni lik ovog uspješnog animiranog projekta je profesor Baltazar, dobroćudan i maštovit znanstvenik; ljubitelj prirode i svih živih bića, borac za dobro, promicatelj tolerancije, suživota i ljubavi, koji nas uči kako riješiti probleme na jednostavan i miroljubiv način uz pomoć inovativnosti i pozitivne energije.

 

U sklopu ovog animiranog bloka – u utorak, 20. veljače u 10 sati – prikazuju se dva filma o Profesoru Baltazaru:

* Pepino Cicerone (9’30) Rodu Pepina, mučila je znatiželja. Na putu sa sjevera na jug i obratno, uvijek je kasnio jer su ga zanimale razne pojave kojima nije znao objašnjenje…

* Najveći snjegović (9’40) Jedne godine u Baltazargradu su odlučili napraviti najvećeg snjegovića na svijetu! No, što kada se snjegović počne otapati?

 

Trajanje bloka je 20 minuta, a po završetku projekcija najmlađim gledateljima bit će uručene diplome za njihove prve kino korake.

Ulaznice se mogu nabaviti online na linku OVDJE, na blagajni u prizemlju Dječje kuće ili na blagajni Art-kina (blagajne se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u Dječjoj kući odnosno u Art-kinu). Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta, molimo vas da provjerite dostupnost ulaznica za željenu projekciju te osigurate svoje ulaznice na vrijeme!

– Cijena ulaznice: 4 EUR (30,14 HRK)

 

Nakon filmskog programa svi mali gledatelji i gledateljice pozvani su i na malu popratnu radionicu izrade filmskog plakata koja će se održati u Šumi Striborovoj.

Ondje će, uz pomoć voditelja radionice Bruna Butorca, saznati što sve filmski plakat sadrži, a potom i izraditi svoj plakat za Baltazara kojeg mogu ponijeti kući.

Sudjelovanje na radionici je besplatno i prijave nisu potrebne.

 

 

Foto: PR

The event is finished.

Datum

20 velj 2024
Expired!

Vrijeme

10:00 - 11:00

Mjesto

KVARNER i GORSKI KOTAR
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.