Rijeka: Krenimo od 0!: Svijet profesora Baltazara 2

Rijeka: Krenimo od 0!: Svijet profesora Baltazara 2

Budući da su djeca sve više izložena raznim sadržajima koji nisu primjereni njihovoj dobi, uz novi projekt Art-kina Krenimo od 0!, njihova se medijska pismenost želi potaknuti od najranije dobi. Tako će i ove veljače u kinu Dječje kuće, uz prigodan i pažljivo biran program posebno osmišljen za prvi susret djece s kinom, svoje prve filmske korake moći napraviti najmlađa publika – predškolci.
Program Krenimo od 0! sastavljen je od kratkog bloka domaćih animiranih filmova koji su djeci do 7 godina bliski temom, trajanjem i vrstom animacije, a kratke filmske blokove ovog puta čine dva animirana filma o slavnom profesoru Baltazaru!

Priča o profesoru Baltazaru počinje davne 1967. godine, a bavi se talentiranim profesorom uvijek spremnim pomoći svojim sugrađanima u Baltazar-gradu. Najuspješniji je to projekt Zagrebačke škole crtanog filma na kojem je radilo više uspješnih zagrebačkih autora, među kojima su u stalnoj postavi bili Zlatko Grgić, Boris Kolar i Ante Zaninović, uz prepoznatljivu glazbu Tomice Simovića.
Glavni lik ovog uspješnog animiranog projekta je profesor Baltazar, dobroćudan i maštovit znanstvenik; ljubitelj prirode i svih živih bića, borac za dobro, promicatelj tolerancije, suživota i ljubavi, koji nas uči kako riješiti probleme na jednostavan i miroljubiv način uz pomoć inovativnosti i pozitivne energije.

 

U sklopu ovog animiranog bloka – u subotu, 24. veljače u 16 sati – prikazujemo dva filma o Profesoru Baltazaru:

* Maxol (10’) U Baltazar – gradu živi vrtlar Pinki kojeg muči jedan problem – sve što raste u njegovom vrtu biva sve manje i manje… Kako riješiti taj problem?

* Amadeusove uši (10’) Ponekad bi se u Baltazar – gradu pokvarila neka mašina. Jedino je Amadeus uz pomoć svojih ušiju uspijevao brzo pronaći rješenje problema. No, jednog dana nešto se dogodi s Amadeusovim savršenim sluhom…

 

Trajanje bloka je 20 minuta, a po završetku projekcija najmlađim gledateljima bit će uručene diplome za njihove prve kino korake.

Ulaznice se mogu nabaviti online na linku OVDJE, na blagajni u prizemlju Dječje kuće ili na blagajni Art-kina (blagajne se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u Dječjoj kući odnosno u Art-kinu). Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta, molimo vas da provjerite dostupnost ulaznica za željenu projekciju te osigurate svoje ulaznice na vrijeme!

– Cijena ulaznice: 4 EUR (30,14 HRK)

 

Nakon filmskog programa svi mali gledatelji i gledateljice pozvani su i na malu popratnu radionicu izrade filmskog plakata koja će se održati u Šumi Striborovoj.
Ondje će, uz pomoć voditelja radionice Dobriše Radovanovića, saznati što sve filmski plakat sadrži, a potom i izraditi svoj plakat za Baltazara kojeg mogu ponijeti kući.
Sudjelovanje na radionici je besplatno i prijave nisu potrebne.

Krenimo od 0! (Let’s start from 0!) novi je projekt Art-kina financiran od strane Europe Cinemas u sklopu Collaborate to Innovate inicijative mreže europskih nezavisnih kina Europa Cinemas. Projekt koordinira splitsko Kino Mediteran, a u njemu, pored Art-kina, sudjeluju i Kinematografi Dubrovnik, javna ustanova u kulturi Grada Dubrovnika.

Cilj projekta razvoj je nove publike te njihove edukacije od najranije dobi budući da su u programskom fokusu obitelji s djecom do sedam godina. Naime, programima će se ukazati na činjenicu da je od iznimne važnosti djecu od najranije dobi upoznavati s raznolikom kulturnom produkcijom kako bi se u budućnosti izbjegle jednostranost i isključivost kod odabira iste, kao i suživljavati ih s prostorom kinodvorane kao ‘prirodnim okolišem’ filma.

The event is finished.

Datum

24 velj 2024
Expired!

Vrijeme

16:00 - 17:00

Mjesto

KVARNER i GORSKI KOTAR
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.