Rijeka: Minijatura specijal – Stvorimo neobične gradove!

Rijeka: Minijatura specijal – Stvorimo neobične gradove!

U Dječjoj kući se u produkciji Društva arhitekata Rijeka odvija radionica “Minijatura” za sve klince od 8 do 13 godina u ponedjeljak, 22. svibnja s početkom u 18:00 sati.

Kakvi su to nevidljivi gradovi? Nevidljivi su jer se kriju u pričama i knjigama, opisani u svjetovima iz mašte. Skriveni su iza rečenica i slova, stranica i korica. Kroz radionicu ćete uroniti u svijet iz mašte, čitati priče o neobičnim gradovima iz knjiga “Nevidljivi gradovi” talijanskog pisca Itala Calvina i slikovnice “Osjećajte se kao kod kuće” Signe Torp, a zatim te gradove oživiti na papiru.

Svaki od gradova o kojima ćete slušati i koje ćete vizualizirati ima svoje posebnosti, neobičnosti i zagonetke koje krije. Od priče do crteža putovat ćete i inspirirati se uz pomoć stvarnih nevidljivih gradova – nevidljivih jer se nalaze na drugom kraju svijeta, u nepoznatim kulturama posve drugačijima od naše. Radionica spaja kultnu knjigu svih arhitekata koji su nekada bili djeca i maštali sa novom slikovnicom koja nam omogućuje da uz ilustracije putujemo svijetom. Cilj je vizualizirati gradove iz priča, ali i izmaštati vlastite neobične gradove – svjetove u malom.

Prijaviti se možete putem obrasca OVDJE.

 

Izvor: Dječja kuća

The event is finished.

Datum

22 svi 2023
Expired!

Vrijeme

18:00

Mjesto

KVARNER i GORSKI KOTAR
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.