Rijeka: MMSU Lab: ciklus radionica ‘Šašavbuk’ u Dječjoj kući

Rijeka: MMSU Lab: ciklus radionica ‘Šašavbuk’ u Dječjoj kući

⁃ Mjesto održavanja: Dječja kuća

⁃ Dob: djeca 8 – 11 godina

⁃ Voditeljica: Tanja Blašković, umjetnica

⁃ Organizator: Muzej moderne i suvremene umjetnosti

✱ Šašavbuk – pečati i samizdati 

MMSU Lab poziva na ciklus od tri radionice tijekom mjeseca studenog za djecu od 8 do 11 godina.

Na ovim radionicama polaznici će ući u kreativan svijet izrade fanzina, knjižica, bilježnica te drugih kreativnih samizdata. Ciklus će započeti izradom pečata jednostvnih oblika te ćemo kroz igru motivima učiti o kompoziciji, simetriji i asimetriji, kako jedan trokut tako može biti i nos i krov i planina. Polaznici će zatim izraditi svoje samizdate – knjižice i bilježnice, a u zadnjem terminu izradit ćemo malu ediciju zajedničkog fanzina.

1. Radionica: utorak 15.11. / 17 – 19:30 sati

Na prvoj radionici ciklusa ‘Šašavbuk’ izrađivat ćemo pečate sa jednostavnim oblicima kojima ćemo formirati I otiskivati razne motive. Izradit će se i zajednički “riječnik oblika” – knjižica koja će sadržavati sve oblike koje smo izradili, a koja će ujedno biti uvod u svijet samizdata.

2. Radionica: utorak 22.11. / 17 – 19:30 sati

Na drugoj radionici ciklusa svatko od polaznika izradit će svoj mali fanzin na određenu temu koju ćemo zajedno odabrati te će toj temi posvetiti cijelu knjižicu. Pritom će se poticati igra oblicima i istraživanje kompozicije. Na kraju radionice svatko će imati svoj prvi samoizdat, a zajedno ćemo odabrati najbolje radove te početi raditi skice za naš zajednički fanzin.

3. Radionica: utorak 29.11. / 17 – 19:30 sati

Posljednja radionica ciklusa ‘Šašavbuk’ biti će rezervirana za izradu zajedničkog fanzina u više primjeraka. Kroz ovu radionicu polaznici će timskim radom pomoću pečata, replicirati u što više primjeraka njihove male zajedničke edicije samizdata – fanzina.

 

Radionice će voditi umjetnica Tanja Blašković, čije murale pune flore i faune možete zamijetiti u nekoliko riječkih kvartova, ali nisu joj strani ilustracija, kostimografija, scenografija, dizajn tekstila ili pak izrada umjetničkih instalacija od recikliranih materijala.

Radionica je besplatna, na poželjno je sudjelovanje na sve tri radionice ciklusa.

Za sudjelovanje je potrebna prethodna prijava putem online obrasca:

https://forms.gle/Xm8Zhv5mUWsQQ2y1A

ODGOVOR na prijavu poslat ćemo kroz dva radna dana.

The event is finished.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.