Rijeka: More mijenja boje…

Rijeka: More mijenja boje…

kreativna radionica bojanja majica borovom korom

Vrijeme: 17.00 – 19.00

Mjesto: Terasa @ Dječja kuća

Izvodi: Drugo more & Duje Dorotka, Muzej općine Jelsa

Dob:  7 -10

Prijave: Prijave se primaju putem obrasca ovdje.

More je neisrcpan izvor inspiracije za priče, bajke, slikovnice, romane. Poznati Homorov citat “More mijenja boje…” otisnut ćemo na bijele majice bojom koju ćemo sami skuhati. Boja će se izraditi od prosijane mljevene borove kore koja će se kuhati ni manje ni više nego u morskoj vodi. Radionica bojanja majica borovom korom osmišljena je s ciljem očuvanja i transfera znanja o tradicijskoj vještini bojanje ribarskih mreža prirodnim pigmentom, koja će u ovom slučaju biti primijenjena na bojanje bijelih pamučnih majica.

O voditelju radionice

Duje Dorotka, etnolog i antropolog sa stručnim muzejskim zvanjem kustosa, rođen je u Splitu a od 2019. godine živi na otoku Hvaru. Radi u Muzeju općine Jelsa gdje obavlja stručne muzejske poslove, što uključuje skrb o zbirkama, istraživanja, pripremu stalnih postava i povremenih izložbi, a prema potrebi i pedagoški rad, pripremu programa i rad s korisnicima. Voditelj je Ribarske zbirke u Vrboskoj.

O projektu

Radionice se održavaju u okviru Sajma 3N koji je dio MADE IN – Platforme za suvremeni obrt i dizajn. MADE IN platforma sufinancirana je sredstvima programa Kreativna Europa Europske unije. Stavovi i mišljenja izraženi u projektu odnose se isključivo na autore i ne moraju nužno odražavati stavove Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu, koji za njih ne mogu snositi odgovornost.

Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u ovoj publikaciji isključiva su odgovornost Drugog mora i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Program Sajma 3N podržali su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Grad Rijeka – Upravni odjel za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade.

The event is finished.

Datum

19 tra 2024
Expired!

Vrijeme

17:00 - 19:00

Mjesto

KVARNER i GORSKI KOTAR
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.