Rijeka: Noć istraživača

Rijeka: Noć istraživača

Noć istraživača održat će se u petak, 29. rujna, od 17:00 do 22:00 sata, u Exportdrvu na riječkoj Delti. U realizaciji programa sudjeluje gotovo stotinu znanstvenika s 10 sastavnica Sveučilišta u Rijeci, na 19 znanstvenih postaja.

Posjetitelji će imati priliku sudjelovati u brojnim zanimljivim eksperimentima, interaktivnim radionicama, igrama, edukativnim izložbama, predavanjima i drugim aktivnostima, kroz koje će se na razumljiv i zabavan način predstaviti najnovija znanstvena otkrića i dostignuća.

Što nas razlikuje od banane? Kako nastaju galaksije? Što je fluorescencija te kako se koristi u medicini? Zašto dolazi do poplava? Kako funkcioniraju bespilotne letjelice? Kako različite stvari iz naše okoline izgledaju kada ih povećamo desetke tisuća puta? Zašto vam se noge pokreću i tko im to nalaže? Kako prikupljati energiju okoline i njome napajati male uređaje?, samo su neka od pitanja na koja ćete moći dobiti odgovore tijekom održavanja ove Noći istraživača.

Događaj je prilagođen za sve dobne skupine, ulaz se ne naplaćuje, a program događanja u svim gradovima (Zadar, Split, Pula, Dubrovnik) dostupan je na SLUŽBENOJ STRANICI.

The event is finished.

Datum

29 ruj 2023
Expired!

Vrijeme

17:00 - 22:00

Mjesto

KVARNER i GORSKI KOTAR
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.