Rijeka: Otvorenje izložbe “Priča o Ivani” u Dječjoj kući

Rijeka: Otvorenje izložbe “Priča o Ivani” u Dječjoj kući

U srijedu 11. siječnja 2023. u 18 sati u Dječjoj kući bit će otvorena izložba likovnih uradaka studenata Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Izloženi likovni uradci nastali su prema literarnome predlošku studenata na temu života Ivane Brlić-Mažuranić, na temelju kojeg je nastala slikovnica Priča o Ivani.

Slikovnica pod nazivom „Priča o Ivaniˮ nastala je zahvaljujući entuzijazmu dviju nastavnica Učiteljskoga fakulteta u Rijeci, čiju su ideju s veseljem prihvatili njihovi studenti. Motivacija za nastanak slikovnice bila je to što u tom trenu nije bilo slikovnice posvećene životu i djelu velike hrvatske književnice Ivane Brlić-Mažuranić. Najprije je u okviru izbornoga kolegija Pisano stvaralaštvo, čija je nositeljica doc. dr. sc. Maja Opašić, nastao tekst slikovnice. Nakon toga su prema literarnom predlošku studenti na izbornom kolegijima Likovno oblikovanje i Izvannastavne likovne aktivnosti nositeljice doc. dr. sc. Zlate Tomljenović, izradili ilustracije. Slikovnica je namijenjena svim dobima. Nadamo se da će slikovnica dospjeti u brojne ruke malih i velikih čitatelja te da će naći svoje mjesto i kao nastavni sadržaj. Objavljivanje ove slikovnice jedna je od aktivnosti znanstvenog UNIRI-plus projekta Slikovnica u dječjem vrtiću i osnovnoj školi, uz čiju je potporu, kao i uz potporu Učiteljskog fakulteta u Rijeci, slikovnica tiskana.

The event is finished.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.