Rijeka: Svjetski dan audiovizualne baštine – Izgubljena olovka

Rijeka: Svjetski dan audiovizualne baštine – Izgubljena olovka

Kako su škole bile nekad i kakvi su đaci prije bili? Ne postoji bolji filmski vremeplov s ovih prostora od srednjometražnog filma za djecu Izgubljena olovka iz 1960. godine, snimljenog pod redateljskom palicom Fedora Škubonje.

Radnja se filma odvija u školi jednog zabačenog hrvatskog sela. Nakon što jedan dječak izgubi svoju olovku, čitav razred optuži malenog Diku za krađu, a čak i učiteljica posumnja u njegovu krivnju. Diko se ne miri s novonastalom situacijom pa će dati sve od sebe da istina izađe na vidjelo. Film je 1961. godine osvojio Zlatnog lava na filmskom festivalu u Veneciji, a 1966. godine na festivalu u Cannesu proglašen je jednim od deset najboljih filmova za djecu svih vremena. Kao svjedok nekih prošlih vremena, ali i aktualan primjer univerzalnih vrijednosti, Izgubljena olovka obavezna je filmska lektira za sve male i velike filmoljupce.

Film se prikazuje u suradnji s Hrvatskim državnim arhivom – Hrvatskom kinotekom i Kino mrežom povodom Svjetskog dana audiovizualne baštine.

– Ulaz na program je slobodan uz rezervaciju mjesta e-poštom na: ulaznice@art-kino.org

– Vrijeme: 28. listopada od 18:00 do 19:00 sati u dvorani Dječje kuće

– Dob: 6 +

 

 

Izvor: Dječja kuća

The event is finished.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.