Rijeka: Tri čarolije

Rijeka: Tri čarolije

japanska kamišibaj priča + radionica

Vrijeme: 11.00-12.00

Mjesto: Dječji odjel Stribor @Dječja kuća

Izvodi: Iva Nemec

Dob: 5+

Prijave: prijave se primaju putem obrasca ovdje.

Specijalistica dramske pedagogije Iva Nemec će nam ispričati poznatu japansku narodnu priča Tri čarolije! Likovnost ove priče potpisuje najpoznatiji japanski kamišibaj iluistrator Eigoro Futamata. U priči susrećemo radoznala dječaka i mudrog učitelja koji će dječaku pokloniti tri čarolije koje će mu u životnoj lekciji pomoći, ali i mnogo više od toga; ukazat će mu na to da savjeti starijih i mudrijih nisu uzaludni te da je u životu promišljenost i snalažljivost jednako važna kao i hrabrost i smionost.

Iva Nemec, univ. spec. art. profesorica je kroatistike i talijanistike te sveučilišna specijalistica dramske pedagogije. Osnivačica je udruge KALEIDO i Putujućeg festivala kamišibaj kazališta  – Teatrin.  Kroz dramskopedagoški rad bavi se unaprjeđenjem nastavne prakse te poticanjem čitanja i stvaralačkog izražavanja kroz svekoliki kazališni medij. Kao predavačica angažirana je na kolegijima Dramskog odgoja, Scenske kulture i lutkarstva, Svjetske i Hrvatske dječje književnosti na Učiteljskim fakultetima u Zagrebu, Čakovcu, Puli i Mariboru te na Storytelling akademiji u Zagrebu. Autorica je Početnice kamišibaja – priručnika za pripovjedanje priča s pomoću slika.

The event is finished.

Datum

20 tra 2024
Expired!

Vrijeme

11:00 - 12:00

Mjesto

KVARNER i GORSKI KOTAR
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.