Rijeka: Umjetnost kamišibaja

Rijeka: Umjetnost kamišibaja

pripovjedanje pomoću slika

Vrijeme: 17.00 – 19.30

Mjesto: Kontejner @ Dječja kuća

Izvodi: Iva Nemec, gošća Bera Pfaff

Dob: odgajatelji, učitelji razredne nastave, nastavnici, stručni suradnici

Prijave: prijave se primaju putem obrasca ovdje.

Kamišibaj je japansko sliko-narativno kazalište. Na susretu se upoznajemo s umjetnošću kamišibaja ali i kao sjajnim medijem u radu s djecom.

Naš susret će objediniti kratko predavanje na kojem će se vrlo kratko predstaviti njegovo ishodište te dati uvid u modifikacije koje doživljava u novije doba. Nakon predstavljanja medija uslijedit će nekoliko različitih izvedbi putem kojih će se predstaviti struktura izvedbe kamišibaja, govoriti o sinesteziji različitih umjetnosti koje u sebi objedinjuje, te ukazati na njegovu pedagošku vrijednost. U zadnjem dijelu radionice polaznici radionice će ostvariti početnu skicu svoje prve kamišibaj priče.

Iva Nemec, univ. spec. art. profesorica je kroatistike i talijanistike te sveučilišna specijalistica dramske pedagogije. Osnivačica je udruge KALEIDO i Putujućeg festivala kamišibaj kazališta  – Teatrin.  Kroz dramskopedagoški rad bavi se unaprjeđenjem nastavne prakse te poticanjem čitanja i stvaralačkog izražavanja kroz svekoliki kazališni medij. Kao predavačica angažirana je na kolegijima Dramskog odgoja, Scenske kulture i lutkarstva, Svjetske i Hrvatske dječje književnosti na Učiteljskim fakultetima u Zagrebu, Čakovcu, Puli i Mariboru te na Storytelling akademiji u Zagrebu. Autorica je Početnice kamišibaja – priručnika za pripovjedanje priča s pomoću slika.

The event is finished.

Datum

19 tra 2024
Expired!

Vrijeme

17:00 - 19:30

Mjesto

KVARNER i GORSKI KOTAR
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.