Rovinjsko selo: Maškarano ludilo

Rovinjsko selo: Maškarano ludilo

Za maškarano ludilo u Rovinjskom selu pobrinuli su se članovi udruge “Seljanske maškare”, jedne od najstarijih i najbrojnijih maškaranih skupina u Istri.

Ovogodišnja tema su gusari, točnije seljanski pirati, pa je prigodno i Pust gusar na svom gusarskom brodu.

Sve kreće u subotu, 18. veljače povorkom malih maškara koja će krenuti u 16:30 sati od škole pa sve do Doma kulture. U povorci će sudjelovati polaznici DV Neven iz Rovinjskog Sela, mjesna OŠ Jurja Dobrile, ali i sva ostala djeca koja vole maškare i vole se maskirati.

Nakon povorke će u Domu kulture za malene biti organizirana prava maškarana zabava uz animatorice i DJ, a neće izostati niti brojne nagrade za najoriginalnije maske.

Glavni dan seljanskih maškara bit će utorak, 21. veljače kada će maškare čitavog dana obilaziti Rovinjsko Selo, da bi se navečer skupile također u Domu kulture gdje će se održati maškarani ples uz Malvazija Band i Replay Band. Tijekom večeri ponovno će se birati najoriginalnija maska, a osigurane su vrijedne nagrade.

Kraj maškara označit će tradicionalno spaljivanje Pusta i gozba fritajom, a održat će se idućeg dana, 22. veljače s početkom u 16 sati.

Sva događanja vezana uz ovogodišnje maškare održavaju se pod pokroviteljstvom Grada Rovinja-Rovigno, TZ Rovinj-Rovigno, Mjesnog odbora Rovinjsko Selo, te uz pomoć brojnih obrtnika.

 

Izvor: Grad Rovinj

The event is finished.

Datum

18 velj 2023
Expired!

Vrijeme

16:30

Mjesto

ISTRA
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.