Samobor: Radionica za djecu – upoznajmo Sudan

Samobor: Radionica za djecu – upoznajmo Sudan

Udruga Djeca za bolji svijet/Children for a Better World nastavlja sa ciklusom radionica u sklopu projekta Otkrivamo svijet gdje će se u četvrtak, 06. travnja od 19 do 21 sat u Centru za mlade Bunker (Ulica Savke Dabčević Kučar 8) predstaviti zemlja Sudan.

Jeste li znali da u Sudanu ima najviše sačuvanih piramida na svijetu!

Sudan ima više drevnih piramida nego Egipat, dok ih Egipat broji 138, brojka u Sudanu iznosi između 200 i 255, da je prvo naselje na modernom sudanskom teritoriju nastalo 8 tisuća godina prije naše ere, da je prije podjele na Sudan i Južni Sudan 2011., Sudan bio najveća država u Africi, sada je Sudan treći nakon Alžira i Konga ?

Sve to i još puno drugih interesantnih stvari čuti ćete i saznati na novoj radionici gdje se predstavlja Sudan. Dolaze zanimljivi gosti iz Sudana.

Na početku će biti kratka prezentacija o zanimljivostima iz Sudana, a nakon toga ide kušanje i degustacija onoga što se jede u Sudanu.

U završnom djelu biti će organizirana izrada afričkih maski od gline, koje će svatko moći ponijeti kući.

Ulaz je besplatan, a program je namijenjen osnovnoškolskoj djeci. Svi ostali su također dobrodošli.

 

Izvor: Udruga Djeca za bolji svijet

The event is finished.

Datum

06 tra 2023
Expired!

Vrijeme

19:00 - 21:00

Mjesto

ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.