Split: Priče iz šešira (Meštrovićeva pričaonica – dramski program za djecu)

Split: Priče iz šešira (Meštrovićeva pričaonica – dramski program za djecu)

@splitzadjecu je za Avanture malih okica pronašao:

Muzeji Ivana Meštrovića pokrenuli su novi projekt namijenjen najmlađima, koji će se odvijati u Galeriji Meštrović.

📍 𝐆𝐚𝐥𝐞𝐫𝐢𝐣𝐚 𝐌𝐞š𝐭𝐫𝐨𝐯𝐢ć (Š𝐞𝐭𝐚𝐥𝐢š𝐭𝐞 𝐈𝐯𝐚𝐧𝐚 𝐌𝐞š𝐭𝐫𝐨𝐯𝐢ć𝐚 𝟒𝟔, 𝐒𝐩𝐥𝐢𝐭)

Riječ je o programu koji je osmislila muzejska pedagoginja Iris Marinović, a razvijen je u suradnji s pripovjedačicom Jasminom Aleksandrom Žiljak, koja će u četiri susreta u dramskom programu za djecu adaptirati ilustrirana izdanja objavljena u biblioteci Lako razumljiva knjiga Muzeja Ivana Meštrovića.

Jasmina Aleksandra Žiljak poznata je pripovjedačica, a u projektu „Priče iz šešira“ u četiri dramska izdanja za djecu pripovijedat će priče o Ivanu Meštroviću tehnikom Kamishbai kazališta. U njemu će biti oživljene ilustracije iz Meštrovićeva života, a dramatizacija razrađena i kroz stvarne fragmente iz Meštrovićeva života kakvi su Meštrovićevi šeširi, odakle i naziv projekta. Program je namijenjen djeci, a Galerija Meštrović po prvi put postaje dječje kazalište. Cilj je projekta stvaranje novih sadržaja za djecu i približavanje teme Ivana Meštrovića mlađim naraštajima. Osim toga, želja je Muzeja Ivana Meštrovića pokazati kako je Meštrović neiscrpna tema i stalna inspiracija umjetnicima, koji nadahnuti Meštrovićem stvaraju nova umjetnička djela. Među mladom publikom zasigurno će se naći i neki „novi Meštrović“.

The event is finished.

Datum

13 pro 2023
Expired!

Vrijeme

14:00

Mjesto

DALMACIJA
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.