Sretna kućica – Kazališna predstava

Sretna kućica – Kazališna predstava

Ivana Đula i Milica Sinkauz (prema istoimenoj slikovnici Karmen Delač Petković i Dijane Arbanas): SRETNA KUĆICA, redateljica Morana Dolenc

Program je sastavni dio projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. 

 

Lutkarska putujuća predstava za najmlađe inspirirana pričom o osnivanju male knjižnice u Gorskom kotaru

Predstava za najmlađe Sretna kućica autorica Ivane Đula i Milice Sinkauz i u režiji Morane Dolenc nastaje prema istoimenoj nagrađivanoj slikovnici Karmen Delač Petković i Dijane Arbanas s ilustracijama Darka Macana, napisanoj prema intrigantnoj, istinitoj priči o osnivanju prve knjižnice u malom selu Kuti u Gorskom kotaru još 1936., i to na poticaj samih seljana. Priča o toj, možda najmanjoj, knjižnici i čitaonici u Hrvatskoj, koja je posebnost u hrvatskim, pa i u europskim okvirima, dobiva i svoju lutkarsku inačicu te djeci jednostavno i razumljivo, pričom o emocijama, suživotu u životinjskom i biljnome svijetu, progovara o važnosti zajedništva i humanosti, o radu i ustrajnosti, koji uvijek donose plodove.

Ova mala putujuća predstava približava djeci svijet knjiga i važnost čitanja te ih oplemenjuje i uveseljava, baš kao što je i knjižnica, prava sretna kućica, oplemenjivala i olakšavala život na selu u vrijeme ekonomskih kriza, kako nekada tako i danas. 

 

Autorska ekipa: 

Autorice teksta: IVANA ĐULA i MILICA SINKAUZ (prema istoimenoj slikovnici Karmen Delač-Petković i Dijane Arbanas)

Redateljica: MORANA DOLENC

Dramaturginja: IVANA ĐULA

Scenografkinja i kreatorica lutaka: LUČI VIDANOVIĆ

Skladatelj: SANDI BRATONJA

Oblikovatelj svjetla: SANJIN SERŠIĆ

 

Izvodi: ZLATKO VICIĆ

 

Za uzrast: 3+

Trajanje: 35 min. 

 

Datum

20 svi 2021
Expired!

Vrijeme

18:00
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.