Stripaonica, strip nakon korone – petodnevna radionica rada na stripu

Stripaonica, strip nakon korone – petodnevna radionica rada na stripu

Dob: 7 – 14

Broj polaznika: 10

Organizator: Gradska knjižnica Rijeka 

Voditelj: Krešimir Špralja 

Da li nas je korona ičemu naučila? Hoće li nam spasti kruna s glave ako sjednemo za stol i posvetimo par dana proučavajući i oponašajući okrunjene glave svjetskog stripa? Može li nam oponašanje poznatih stripaša pomoći da pronađemo vlastiti stil? Postani na par dana šegrt u radionici stripa družeći se čitajući i oponašajući velike majstore stripa!

Radionica stripa u trajanju 4 dana po 90 minuta (blok-sat) namijenjena je djeci od 7 do 14 godina. Cilj je radionice osvijestiti u polaznika izbore pred kojima se nalaze u procesu od ideje do realizacije vlastitog stripa i kvalitete koju pojedini izbori donose jasnoći i uvjerljivosti pripovijedanja, održavanju čiteteljeve pozornosti i dočaravanju ugođaja i svijeta njihovog stripa. Polaznici će svakodnevno čitati dijelove stripova poznatih svjetskih stripaša te će vođenim razgovorom analizirati stripove i promišljati (alternativne) izbore prilikom izrade vlastitih stripova: trenutka (koji će oprizoriti), kadra (s obzirom na prijelaze između kadrova, plan i rakurs, kao i na veličinu, oblik, središte i ravnotežu kadra), tijeka (vođenja čitateljevih očiju, razmještaja kadrova na stranici i elemenata unutar kadra), crteža i riječi (njihova međusobnog odnosa). Usput će upoznavati različite žanrove stripa, jedni druge i sami sebe…

Za sudjelovanje je potrebna prethodna prijava na mail prijave.programi@gkri.hr s naznakom naziva programa i termina.

The event is finished.

Datum

28 lip 2021
Expired!

Vrijeme

17:30

Ponavljanje događaja

- daily
Kategorije
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.