Turopoljski lug: Žirovina 2023

Turopoljski lug: Žirovina 2023

Nađete li se ovaj vikend u Turopoljskom kraju, točnije u subotu 09. rujna, ne propustite Žirovinu 2023. (Lugarnica Čardak) koja ove sprema bogati program za male okice!

Ovo događanje za cilj ima pokazati bogatstvo šuma u našoj okolini te potaknuti građane na boravak u njima.

Male goste očekuje šumski ambijent koji će biti ispunjen aktivnostima – od radionica za djecu na kojima će naučiti ponešto o podgutnici – preteči kravate, upoznati se s drvenim graditeljstvom Turopolja ili u kampu Skauta TUR-a saznati više o vještinama potrebnim za boravak u prirodi. U tome će im pomoći i oni najiskusniji u tome – Hrvatska gorska služba spašavanja! Kako hrast svojim rastom širi grane tako i odrastanjem se šire aktivnosti na koje se možete uključiti i testirati svoje vještine – gađanje meta airsoft puškom, lukom i strijelom, sjekiricom te zabavnim cornholom. Moći ćete sjesti za EkoGoKart odnosno mala vozila na pedale te četverosjede na pedale. Po prvi puta tu je i mini zip-line. A kako se u šumi snalazi plemenita životinja – konj, pokazat će vam jahači koji će vam dati priliku da i sami iskusite jedinstvenu vezu čovjeka i konja.

Uz sve to, moći ćete se i opustiti u hladovini šume te uživati u domaćoj gastro ponudi uz turopoljskog pajceka s ražnja, kotlovine ili gulaša. Glazbenu podlogu pokrenut će HPD Kučani, a prije nego sunce zađe s one strane Odre pridružit će se i Grupa Veza.

Svi programi su besplatni, a odlučite li se za avanture kao što su: Biciklom k Lugu; Potraga za tartufima; Quadom po šumskim putevima; Kajakom po Odri ili Avionom iznad luga s Letjelišta Aeorkluba VG – potrebna je prijava na: plem.opcina@gmail.com.

Za više inoformacija o aktivnostima posjetite SLUŽBENU STRANICU!

 

Izvor: Turistička zajednica grada Velike Gorice

The event is finished.

Datum

09 ruj 2023
Expired!

Vrijeme

13:00

Mjesto

ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.