Učka: XV. Učkarski sajam

Učka: XV. Učkarski sajam

U nedjelju, 3. rujna, u Parku prirode Učka, na prijevoju Poklon, održat će se tradicionalna manifestacija XV. Učkarski sajam. Najveći sajam na području Istre i Kvarnera i ove će godine obuhvatiti prodajno-izložbeni dio, predavanja, predstave za djecu te kulturno-zabavni program.

Učkarski samanj promiče kulturnu i prirodnu baštinu zaštićenog područja Parka prirode Učka i okolice te pruža potporu lokalnim proizvođačima tradicijskih proizvoda. Na sajmu će se tako, i ove godine, predstaviti autohtoni proizvodi s obje strane Učke, a posjetitelji će imati priliku doživjeti nasljeđe Istre i zaleđa Opatijske rivijere, kroz predstavljanje udruga koje njeguju tradicijsku kulturu ovog kraja, kao i kroz prezentaciju starih zanata i izvornih životinjskih pasmina, poput ovce pramenke i boškarina.

Na manifestaciji će sudjelovati 50-ak izlagača, udruga i organizacija. Posjetitelje će kroz program voditi Robert Ferlin, a na Poklonu ih očekuje bogati kulturno-zabavni program, koji će predvoditi Koktelsi, predavanje Stipe Božića, dječja predstava riječkog Gradskog kazališta lutaka te gastronomska ponuda lokalnih specijaliteta.

 

Program:

– PRIJEVOJ POKLON –

* Glavna pozornica – voditelj: Robert Ferlin

11:30 – KUD Zlatela

12:15 – Mreža škola PP Učka

13:30 – Etno skupina Šćike

15:45 – Prezentacija boškarina

17:00 – KOKTELSI

 

* Učionica u prirodi

11:30 i 12:30 dječja predstava: Čarobna svirala by GKL Rijeka

 

– CENTAR ZA POSJETITELJE POKLON –

* Konferencijska dvorana

14:30 – Stipe Božić: “Penjačevi zapisi” (predavanje i predstavljanje knjige)

 

* Planinski bar

12:30 – 17:30 grupa Anelidi

 

Izvor: Park prirode Učka

The event is finished.

Datum

03 ruj 2023
Expired!

Vrijeme

11:30 - 13:30

Mjesto

KVARNER i GORSKI KOTAR
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.