Velika Gorica: Radionice za djecu

Velika Gorica: Radionice za djecu

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica ove subote, 17. prosinca sprema za vas 6 edukativnih i vrlo zabavnih radionica!

Cijena po radionici je 75,35 kn / 10,00 EUR, a možete ju uplatiti putem WEBSHOP-a ili na blagajni Učilišta.

Info i prijave na brojeve: 01 6259 806 i 098 316 419

 

* SLASTIČARSKA RADIONICA ZA DJECU s početkom u 09:30 sati (90 minuta)

Tema: Božićni deserti

Pripreme za nadolazeće blagdane su počele. Vješte dječje ruke također mogu imati značajnu ulogu u pripremi božićnih slastica. U božićnoj slastičarskoj radionici djeca će dobiti priliku iskoristiti svoju kreativnost i izraditi primamljive slatke deserte, kojima će zasigurno iznenaditi i razveseliti sve članove obitelji.

– Radionica je namijenjena djeci od 5 do 10 godina.

 

* ŠKOLA CRTANJA/LIKOVNA RADIONICA s početkom u 10:00 sati (90 minuta)

Cilj radionice je istaknuti primjenu vlastitog iskustva i rješavanje postavljenih likovnih problema, osvješćivanje sposobnosti promatranja i otkrivanja oblika i pojava, razvijanje orijentacije u prostoru i oblikovno – stvaralačke sposobnosti te zapažanje opipom i vidom. Namjera je kod djeteta postići kreativne i izražajne sposobnosti.

– Radionica je namijenjena djeci od 5 godina na više.

 

* BILJKOLJUPCI s početkom u 10:00 sati (60 minuta)

Tema: Rikola – omiljena salata za cijelu godinu

Na botaničkim radionicama djeca se zabavljaju i aktivno uče o biljkama. Kako uzgajati biljke iz sjemena, reznica, kako prepoznavati i na različite načine koristiti biljke, fokus je radionica. Biljke su svuda oko nas i koristimo ih za hranu, kao sirovinu, kao izvor energije, kao lijek, ukras i nadahnuće. Bez biljaka život kakav poznajemo na planetu Zemlji ne bi bio moguć. I zato sijemo, sadimo, otkrivamo kako biljke rastu, kako se razmnožavaju, od sjemena do stabla. Ovo je radionica za sve koji žele početi otkrivati čarobni svijet botanike. Radionice imaju jaku poveznicu s ekologijom i zaštitom prirode. Cilj radionica je razvijati praktična znanja djece o uzgoju, njezi i korištenju biljka.

– Radionica je namijenjena djeci od 5 godina na više.

 

* LOVCI NA DINOSAURE s početkom u 11:00 sati (60 minuta)

Tema: Dinosauri – Gorgosaurus

Lovci na dinosaure je radionica koja vodi djecu u prošlost našeg planeta Zemlje i u svjetove kojih više nema, ali o kojima svjedoče fosili. Kroz različita geološka razdoblja djeca uče o biljkama i životinjama koje su nekada živjele na našem planetu: trilobitima, amonitima, velikim devonskim ribama, dinosaurima, letećim gmazovima, morskim škorpionima, mamutima, sabljozubim tigrovima…Također stječu znanje o dinamici Zemlje i kako se ona mijenja kroz vrijeme. Cilj je kroz zabavne aktivnosti poučiti djecu o prošlosti planeta na kojem živimo te kroz ekološku edukaciju razvijati svijest o očuvanju ravnoteže za budućnost.

– Radionica je namijenjena djeci od 5 godina na više.

 

* LUDI LABOS s početkom u 12:00 sati (60 minuta)

Tema: Kristalne ribice

Ludi labos je program edukativnih radionica za popularizaciju prirodnih znanosti. Riječ je o znanstvenim radionicama koje su osmišljene s namjerom da zainteresiraju djecu za sve što se oko njih događa. Sve što nas okružuje vezano je uz kemiju, fiziku, biologiju… Na radionici se izvode pokusi te se djecu potiče na razmišljanje, zaključivanje i iznošenje opažanja. Cilj je da djeca nauče promatrati i razumjeti svijet oko sebe, a da se pritom i zabave.

– Radionica je namijenjena djeci od 6 godina na više.

 

* ŠKOLA CRTANJA ZA TINEJDŽERE s početkom u 09:30 sati (90 minuta)

Tema: Crtanje po promatranju

Polaznici će crtati portret po živom modelu uz stručno vodstvo i korekciju kako bi postigli što bolje rezultate.

– Radionica je namijenjena djeci i mladima od 10 do 20 godina.

The event is finished.

Datum

17 pro 2022
Expired!

Vrijeme

9:30 - 13:00

Mjesto

ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.