Velika Gorica: Radionice za djecu

Velika Gorica: Radionice za djecu

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica vas i ove subote 21. siječnja poziva na niz edukativnih i vrlo zabavnih radionica!

Cijena po radionici je 10,00 EUR, a možete ju uplatiti putem WEBSHOP-a ili na blagajni Učilišta.

Info i prijave na brojeve: 01 6259 806 i 098 316 419

 

* SLASTIČARSKA RADIONICA ZA DJECU s početkom u 09:30 sati (90 minuta)

Tema: Kokos kuglice s bananom / Tortice s puding kremom

Djeca će tijekom radionice imati priliku upoznati se s osnovnim znanjima i vještinama slastičarstva. Aktivno će sudjelovati u pripremi svih segmenata izrade slastica: pripremi namirnica, vaganju potrebne količine, sjedinjavanju sastojaka i modeliranju slastica.

– Radionica je namijenjena djeci od 5 do 12 godina.

 

* BILJKOLJUPCI s početkom u 10:00 sati (60 minuta)

Tema: Uzgoj kokosove palme

Na botaničkim radionicama djeca se zabavljaju i aktivno uče o biljkama. Kako uzgajati biljke iz sjemena, reznica, kako prepoznavati i na različite načine koristiti biljke, fokus je radionica. Biljke su svuda oko nas i koristimo ih za hranu, kao sirovinu, kao izvor energije, kao lijek, ukras i nadahnuće. Bez biljaka život kakav poznajemo na planetu Zemlji ne bi bio moguć. I zato sijemo, sadimo, otkrivamo kako biljke rastu, kako se razmnožavaju, od sjemena do stabla. Ovo je radionica za sve koji žele početi otkrivati čarobni svijet botanike. Radionice imaju jaku poveznicu s ekologijom i zaštitom prirode. Cilj radionica je razvijati praktična znanja djece o uzgoju, njezi i korištenju biljka.

– Radionica je namijenjena djeci od 5 godina na više.

 

* ŠKOLA CRTANJA/LIKOVNA RADIONICA s početkom u 10:00 sati (90 minuta)

Cilj radionice je istaknuti primjenu vlastitog iskustva i rješavanje postavljenih likovnih problema, osvješćivanje sposobnosti promatranja i otkrivanja oblika i pojava, razvijanje orijentacije u prostoru i oblikovno – stvaralačke sposobnosti te zapažanje opipom i vidom. Namjera je kod djeteta postići kreativne i izražajne sposobnosti.

– Radionica je namijenjena djeci od 5 godina na više.

 

* LOVCI NA DINOSAURE s početkom u 11:00 sati (60 minuta)

Tema: Dinosauri – Dinosauri u Hrrvatskoj – Koji su to dinosauri ostavili tragove u Istri i što su tamo radili?

Lovci na dinosaure je radionica koja vodi djecu u prošlost našeg planeta Zemlje i u svjetove kojih više nema, ali o kojima svjedoče fosili. Kroz različita geološka razdoblja djeca uče o biljkama i životinjama koje su nekada živjele na našem planetu: trilobitima, amonitima, velikim devonskim ribama, dinosaurima, letećim gmazovima, morskim škorpionima, mamutima, sabljozubim tigrovima…Također stječu znanje o dinamici Zemlje i kako se ona mijenja kroz vrijeme. Cilj je kroz zabavne aktivnosti poučiti djecu o prošlosti planeta na kojem živimo te kroz ekološku edukaciju razvijati svijest o očuvanju ravnoteže za budućnost.

– Radionica je namijenjena djeci od 5 godina na više.

 

* LUDI LABOS s početkom u 12:00 sati (60 minuta)

Tema: Kristalne ribice – Miješamo otopine, mućkamo boje i soli te izrađujemo kristalne ribice

Ludi labos je program edukativnih radionica za popularizaciju prirodnih znanosti. Riječ je o znanstvenim radionicama koje su osmišljene s namjerom da zainteresiraju djecu za sve što se oko njih događa. Sve što nas okružuje vezano je uz kemiju, fiziku, biologiju… Na radionici se izvode pokusi te se djecu potiče na razmišljanje, zaključivanje i iznošenje opažanja. Cilj je da djeca nauče promatrati i razumjeti svijet oko sebe, a da se pritom i zabave.

– Radionica je namijenjena djeci od 6 godina na više.

 

* KIPARSKA RADIONICA ZA MLADE s početkom u 09:30 sati (90 minuta)

Radionica kroz praktične vježbe uči polaznike kako koristiti kiparske alate (modelirke) za obradu gline, koje su faze gline kao kiparskog materijala i na koji način mogu izraditi predmet ili umjetničko djelo. Učit će kako napraviti različite teksture i kako izvesti predmet koji neće puknuti prilikom sušenja.

– Radionica je namijenjena djeci i mladima od 10 do 15 godina.

The event is finished.

Datum

21 sij 2023
Expired!

Vrijeme

9:30 - 13:00

Mjesto

ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.