Zagreb: 17. Festival dječje knjige

Zagreb: 17. Festival dječje knjige

Centar za kulturu Trešnjevka sedamnaestu godinu zaredom organizira Festival dječje knjige u trajanju od 11. travnja do 19. lipnja 2024.

Festival počinje u četvrtak, 11. travnja 2024. u 10:00 sati s popularnom manifestacijom “Uberi priču” u Parku Stara Trešnjevka.

Na manifestaciji će sudjelovati Sanja Lovrenčić i Nikolina Manojlović Vračar. Slikovnice koje će djeca moći “ubrati” i ponijeti doma su “Kiša” i “Sretan put“. Manifestacija “Uberi priču!” autorski je projekt književnice Sanje Lovrenčić, održava se u kontinuitetu od 2005. u Zagrebu i još nekoliko hrvatskih gradova. Organizator manifestacije je Udruga za promicanje kulture čitanja Uberi priču. 17. Festival dječje knjige je financiran od strane Ministarstva kulture i medija RH te Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo.

 

UBERI PRIČU! 2024. – PUTOVANJE U PET SLIKOVNICA

Putovati se može vlakom, avionom, autobusom… no može i pomoću slikovnica! U prostoru i u vremenu. Oko svijeta s kišom, po malenom jezeru u brodiću od papira. Stvarnim svijetom ili onim čudnim koji nastaje kad imamo visoku temperaturu. U prostore sjećanja i u prostore tuđih putovanja. „Sretan put!“ kažemo kad netko odlazi – a postoji i jedna posebna slikovnica koja nam može reći po čemu znamo da je neki put sretan. Na slikovničko putovanje vode vas Sanja Lovrenčić i Nikolina Manojlović Vračar.

 

* U slučaju kiše manifestacija “Uberi priču” će se održati u dvorani Centra za kulturu Trešnjevka

 

Program:

* 22.04.2024. Livada kod DV Srednjaci – Eko vrtić, Loparska ulica 11 / Povodom DANA PLANETA ZEMLJE predstavit će se ilustratorica Ana Salopek s tihom knjigom “Čuvarica stabla”

„Čuvarica stabla“ autorice i ilustratorice Ane Salopek je silent book/tiha knjiga, namijenjena publici svih uzrasta, koja pred nas stavlja probleme današnjeg društva naglašavajući onaj najveći problem – raskid veze s prirodom. Vodeći nas kroz tri vremenska razdoblja, odnosno prošlost, sadašnjost i budućnost, autorica nas suočava s pohlepom, željom za moći i vladanjem nad drugim živim bićima, uništavanjem biljnog i životinjskog svijeta i samim time i uništavanjem čovječanstva. „Čuvarica stabla“ je poziv na promišljanje i ponovno povezivanje s prirodom, davanje glasa onima koji ga nemaju, proslava kreativnosti čovjeka. Uostalom što je svijet bez boja i plesa? Pozvani na stvaranje, a ne uništavanje – poruka je ove knjige. Osim toga, ovakve knjige bez riječi omogućuju „čitatelji/ca/ma“ da istu priču prepričaju na različite načine. Ilustracije su nastale primjenom pravila tradicionalnog crteža u digitalnom obliku korištenjem Apple olovke i iPadPRO kao medija izražavanja.

 

* 11.05.2024. od 10:30 sati u sklopu manifestacije “Proljeće na Knežiji” / park kod MO Knežija, Albaharijeva 2 / Dijana Zorić, storyteller

Dijana će vas uvući u predivne bajke Ivane Brlić Mažuranić.

 

* 18.05.2024. od 15:00 sati u sklopu Dana Mjesnog odbora Gajevo Parku kod MO Gajevo, Koprivnička ulica 47 / Danijela Pavlek

Interaktivni susret s djecom na temu osjećaja u obliku recepata iz zbirke „Knjiga recepata za pilotiranje kroz djetinjstvo“. Radi se o pjesmama u rimi na temu različitih emocija napisanim u obliku kuhinjskih recepata.

 

* 25.05.2024. u sklopu manifestacije “Dan susjeda u Prečkom”, Park Emil Cossetto / Srebrenka Peregrin, storyteller, Priča iz davnina

 

* 08.06.2024. u sklopu manifestacije Dan MO Rudeš / Maja Šimleša i jedna smiješna žirafa po imenu “Suli” / od 10:00 sati

 

 

Foto: PR

 • 00

  dana

 • 00

  sati

 • 00

  minuta

 • 00

  sekundi

Datum

08 lip 2024

Vrijeme

10:00 - 11:00

Ponavljanje događaja

11 svi 2024, 10:30-11:30 18 svi 2024, 15:00-16:00 08 lip 2024, 10:00-11:00

Mjesto

ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.