Zagreb: 98. rođendan Zoološkog vrta Grada Zagreba

Zagreb: 98. rođendan Zoološkog vrta Grada Zagreba

Zoološki vrt Grada Zagreba svoj će 98. rođendan proslaviti u subotu 17. lipnja 2023. godine. Prigodni edukativno-zabavni program posjetitelje očekuje od 11:00 do 17:00 sati.

Naglasak će se staviti na suvremene zadaće zooloških vrtova: zaštitu prirode, istraživanje životinjskog svijeta i edukaciju građana. U edukativnim kutcima i radionicama posjetitelji će moći doznati na koji se način djelatnici Vrta brinu o životinjama koje u njemu žive. Među zanimljivim su temama timarenje životinja, njihova prehrana te obogaćivanje njihova životnog prostora.

Kroz edukativnu igru najmlađi će posjetitelji upoznati uzgojne programe (EEP), tj. način na koji zoološki vrtovi rade na očuvanju ugroženih vrsta životinja. Kraj košnice na Labuđem otoku koju je Zoološkom vrtu darovala Slovenija, riječi će biti o pčelama medaricama te važnosti oprašivača za biološku raznolikost.

Na glavnoj šetnici umjetnik Boris Lukša prolaznike će zabavljati glazbenim nastupima svojeg lutka, a na Edukacijskom trgu Teatar Gavran izvodit će dječje predstave.

* U 12:00h će sati izvesti igrokaz Mudra sova i lukava lisica, a u 14:00h Zeko Eko traži mamu.

* Rođendansko slavlje Zoološkog vrta Grada Zagreba ima i svoj sportski dio. Gibon Kent u 11:00h će sati predviđati pobjednika završnice Lige nacija, a GNK Dinamo će od 13:00 do 16:00h sati djecu pozivati na sportski poligon na Zebrinu trgu. Predstavnici kluba u pratnji maskote Plavka djecu će upoznati s nogometnim treningom. Podučavat će ih, među ostalim, skokovima, promjenama smjera kretanja te zaobilaženju prepreka.

* Djeca sklona likovnoj umjetnosti od 11:00 do 13:00h sati kraj Afričkog će se sela moći uključiti u kiparsku radionicu pod vodstvom djelatnika Gliptoteke Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

 

Izvor: Zoo Zagreb

The event is finished.

Datum

17 lip 2023
Expired!

Vrijeme

11:00 - 17:00

Mjesto

ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.