Zagreb: ANIMAFIN – Festival animacije za djecu

Zagreb: ANIMAFIN – Festival animacije za djecu

Festival animacije za djecu Animafin će svoje posjetitelje raznolikim radionicama i projekcijama uvesti u čarobni svijet pričanja priča ove subote, 03. prosinca od 16:00 do 19:00 sati u kinu Tuškanac.

Program je podijeljen u tri dijela: radionice, čitaonica-pričaonica i projekcija filmova. Kino Tuškanac će na jedan dan postati čarobno mjesto gdje su dobrodošli svi koji vole uzbudljive priče!

 

* 16:00 – 17:00h (mala dvorana) – RADIONICA LUTKARSTVA (uzrast 7+) – Radionicu vodi redateljica kazališnih predstava za djecu, teatrologinja Morana Dolenc. Na radionici će djeca uz Moraninu pomoć kreirati vlastite likove od recikliranih materijala. Likovi će biti odraz dječje kreativnosti, pa se tu mogu naći lavovi, miševi, roboti, djevojčice ili poneki Djed Mraz. Lutkice će oživjeti kroz animaciju ili osmišljavanjem novih priča!

 

* 16:00 – 17:00h (velika dvorana) – RADIONICA ANIMACIJE (uzrast 7+) – Radionicu vodi producentica animiranih filmova i voditeljica Škole animacije Maša Udovičić. Djeca će napraviti svoje prve animirane korake oživljujući vlastite crteže u flipbooku i zoetropeu. Vidjet će da proces nastanka animacije i nije tako kompliciran!

– Zbog ograničenog broja mjesta za radionice je obavezna prijava na mail mashaudovicic@gmail.com. Mjesta se zauzimaju sukladno redosljedu prijave.

 

* 17:15 – 18:00h (velika dvorana) – ČITAONICA-PRIČAONICA (uzrast 6+) – Radionicu vodi Marija Ott Franolić koja je godinama posvećena poticanju čitanja inicirajući mnogobrojne kvalitetne programe za sve uzraste. Uz Mariju će mladi gledatelji-slušatelji-čitači kroz priču oživjeti iznimnu slikovnicu “Dječak i kuća” slovenske ilustratorice Maje Kastelic koja je upravo stigla u domaće knjižare!

 

* 18:00 – 19:00h – Projekcija animiranih filmova (uzrast 6+)

– “Mačka i ptica” redateljica Franka Sachse (Njemačka)

– “Luce i stijena” redateljica Britt Raes (Belgija, Francuska, Nizozemska)

– “Zvukovi iz krošnji” redatelj Filip Diviak (Češka)

– “Ježeva kuća” redateljica Eva Cvijanović (Hrvatska, Kanada)

– “Tonka će sutra” redateljica Morana Dolenc (Hrvatska)

 

Nakon projekcije filmova publika će imati priliku glasovati za najbolji film, a rezultat ćemo objaviti na stranicama Animafina.

Filmovi su namijenjeni djeci, ali i njihovim pratiteljima, cijelim obiteljima, te svima zainteresiranima za animaciju kao umjetnost.

 

* 19:00 – 19:30h – Kako bi se barem malo produžila čarolija na hladne zimske dane, u foajeu kina je organizirana prigodnu prodaja. Tu će se naći slikovnica “Dječak i kuća” slovenske ilustratorice Maje Kastelic u izdanju Bodoni i optička igračaka za animaciju – zoetrope brenda Croatian Zoetrope.

 

Festival animacije za djecu i mlade Animafin organizira Luma film, provodi se uz financijsku potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i u suradnji s kinom Tuškanac.

The event is finished.

Datum

04 pro 2022
Expired!

Vrijeme

16:00 - 19:30

Mjesto

ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.