Zagreb: Artionica i Europski tjedan mobilnosti

Zagreb: Artionica i Europski tjedan mobilnosti

Grad Zagreb i ove godine organizira niz aktivnosti kojima će se uključiti u Europski tjedan mobilnosti, pa je tim povodom i Galerija Klovićevi dvori priredila dvije radionice za djecu:

 

* UTORAK, 19. rujna

KREATIVNA RADIONICA – ” Mali istraživači” od 16:30 do 17:45 sati

– Voditeljice: Liljana Velkovski i Helena Ramljak

– Prošećite svojim kvartom, a ako je velik provozajte se biciklom i provjerite da li se u blizini nalazi neko umjetničko djelo. Ako ga pronađete opišite ga i saznajte tko ga je napravio. Ako je kip odredite mu visinu, širinu i dubinu, i nemojte zaboraviti ponijeti metar, slikajte ga kako biste u radionici odredili od kojeg je materijala načinjen te ga nacrtali ugljenom na natron papiru ili ga u kolažu smjestili u prostor. Provjerite da li je djelo smješteno ispred ili u blizini nekog značajnog kulturnog zdanja. Što više podataka saznate, to više ćete svi naučiti!

 

* SRIJEDA, 20. rujna

KREATIVNA RADIONICA – “Zašto je ovo moje mjesto posebno!?” od 16:30 do 17:45 sati

– Voditeljice: Liljana Velkovski, Helena Ramljak

– Budući da svi dolazite iz različitih kvartova grada Zagreba, mogli biste odabrati mjesto na kojem se igrate, čavrljate s prijateljima ili svojim simpatijama, šećete svoje kućne ljubimce. Možda vam je ono značajno jer je tamo neko staro drvo, neki kip, par klupica ili tobogan, možda je to mjesto prvog sramežljivog poljupca, odabrat ćete sami. Radove koje u radionici kreirate stavit ćete na to vaše posebno mjesto, poslikati u ambijentu i fotografiju će biti stavljena na web stranicu pod linkom Artionica uz temu: Zašto je ovo moje mjesto posebno!? Bit će to samo vaša umjetnička poruka kao „ostavština“ na jedan poseban trenutak!

 

Prijave na radionice: artionica@gkd.hr

U prijavi navedite ime i prezime djeteta te starosnu dob.

 

Izvor: Galerija Klovićevi dvori

 

The event is finished.

Datum

19 ruj 2023
Expired!

Vrijeme

16:30 - 17:45

Ponavljanje događaja

20 ruj 2023, 16:30-17:45

Mjesto

ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.