Zagreb: Capoeira za djecu i roditelje

Zagreb: Capoeira za djecu i roditelje

S dolaskom proljeća, došao je red i na novu capoeira radionicu za djecu i roditelje. U subotu, 13. svibnja od 10:00 do 11:00 sati Udruga Amazonas vas poziva da im se pridružite na adresi Ljubljanica 7.

Radionica će se sastojati od interaktivnih pokretnih igara u kojima sudjeluju i roditelj i dijete. Zatim ćete naučiti neke od osnovnih elemenata capoeire: udarce, izmicanje udarcima (eskivaže) te nekoliko kretnji po prostoru. Osnovni pokret u capoeiri zove se Ginga i on je zaslužan za mekoću izvođenja capoeire. Osim ginge radimo i razna kretanja s rukama na podu.

Svi elementi izvode se u skladu s mogućnostima polaznika/ica te ih je moguće prilagoditi ovisno o fizičkoj spremi. Na kraju treninga biti će igre i vježbe za ritam, sviranje i pljeskanje, a sve se završava s krugom u kojem se izvodi capoeira. Taj krug naziva se roda (čita se “hoda”, portugalski: kotač).

– Minimalna dob za sudjelovanje djeteta je 4 godine.

– Voditeljica radionice je Anđelka Pelinović, capoeira trenerica u Amazonasu. Ona vodi treninge za djecu od vrtićke do osnovnoškolske dobi te djecu s teškoćama. Po struci je kineziologinja i kinezioterapeutkinja.

Cijena capoeira radionice je 16 eura (jedno dijete, jedan roditelj), a prijave su obvezne na info@amazonas.hr

– Po prijavi ćete dobiti podatke za uplatu. Uplatom radionice osiguravate mjesto na istoj. Prednosti zajedničkog treniranja capoeire, kao i neke vježbi koje možete raditi u paru pročitajte/pogledajte OVDJE.

 

Izvor: Udruga Amazonas

The event is finished.

Datum

13 svi 2023
Expired!

Vrijeme

10:00 - 11:00

Mjesto

ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.