Zagreb: Ciklus kreativnih radionica “Čitaj, crtaj, slikaj”

Zagreb: Ciklus kreativnih radionica “Čitaj, crtaj, slikaj”

U subotu, 14. listopada od 11:00 do 12:30 sati, u suradnji sa Školskom knjigom, nastavlja se ciklus kreativnih radionica „Čitaj, crtaj, slikaj“ koji je posvećen čitanju. Inspiraciju i poticaj pronađen u slikovnicama iz serije „Mali ljudi, veliki snovi“ posvećenih biografijama poznatih ličnosti među kojima su Zaha Hadid, Frida Kahlo, Stephen Hawking, David Bowie, Ada Lovelace, Coco Chanel, Maria Montessori, Audrey Hepburn, Bob Dylan i drugi.

Na svakoj radionici čitat će se po jedna biografija, a nakon kratkog razgovora uslijedit će izrada portreta ličnosti o kojoj se čita, svaki put u drugoj tehnici. Tako u ovom ciklusu kreativnih radionica, djeca imaju priliku zaviriti u živote raznih poznatih ličnosti, naučiti nešto o njima i upoznati se s raznim crtačkim i slikarskim tehnikama.

U ovom će se terminu čitati o jednoj od najpoznatijih i najčitanijih engleskih spisateljica, Jane Austen. Njezin portret djeca će izraditi tehnikom kolaža, koristeći novinski papir, stranice iz časopisa i druge tiskane tekstove.

 

– Radionica je namijenjena djeci od 5 do 10 godina

– Voditeljica radionice je Lana Gospodnetić, odgojiteljica predškolske djece, dipl. pedagog i profesor povijesti.

– Sudjelovanje na svim radionicama je besplatno, a materijal i pribor za izradu radova je osiguran. Prijave na e-mail adresu: lora.rajcic@msu.hr ili putem Facebook stranice Zbirke Richter su obavezne.

– DODATNE INFORMACIJE: Lora Rajčić, lora.rajcic@msu.hr, tel. 01/60-52-710 ili richter@msu.hr.

 

Izvor: MSU

The event is finished.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.