Zagreb: Ciklus kreativnih radionica – Gradovi budućnosti

Zagreb: Ciklus kreativnih radionica – Gradovi budućnosti

U subotu, 17. 02. 2024., održat će se radionica Gradovi budućnosti u sklopu izložbe SintArt 16 – Ivana Tkalčić: Utopijske hetorotopije. Potaknuti umjetničinim istraživanjem utopijskog projekta Sinturbanizam Vjenceslava Richtera, koji je ovaj arhitekt i umjetnik razrađivao od pedesetih do sedamdesetih godina 20. stoljeća, razgovarat će se o stvarnim i imaginarnim prostorima, nakon čega će se polaznici okušati u izradi vlastitih maketa gradova.

Primjeri realiziranih i nerealiziranih projekata poslužit će kao inspiracija u kreativnom radu, pri čemu će vodeće pitanje biti: “kakvi će nam gradovi biti potrebni u budućnosti – kako ćemo živjeti, čime ćemo se baviti i kako ćemo taj sadržaj organizirati te u kojoj će mjeri u tome biti prisutna tehnologija?”

Voditelji radionice su Ela Junaković, studentica povijesti umjetnosti i sociologije, Tin Marušić, student fonetike i povijesti umjetnosti i Ivana Završki, magistra francuskog jezika i književnosti i povijesti umjetnosti.

– Sudjelovanje na svim radionicama je besplatno, a materijal i pribor za izradu radova je osiguran

– Prijave na e-mail adresu: ivana.zavrski@msu.hr ili putem Facebook stranice Zbirke Richter su obavezne

– Radionice su namijenje za djecu od 6 do 10 godina

– Subota, 17. 2. 2024. od 11:00 do 12:30 sati

– Mjesto održavnja: Zbirka Richter, Vrhovec 28

 

 

Foto: PR

The event is finished.

Datum

17 velj 2024
Expired!

Vrijeme

11:00 - 12:30

Mjesto

ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.