Zagreb: Ciklus kreativnih radionica “Idemo na Vrhovec!”

Zagreb: Ciklus kreativnih radionica “Idemo na Vrhovec!”

U subotu, 20. 04. 2024., od 11:00 do 12:30 sati, održat će se radionica posvećena ciklusu sistemskog slikarstva Vjenceslava Richtera koji ovaj arhitekt i umjetnik razvija sredinom sedamdesetih godina prošlog stoljeća nastavljajući svoje eksperimente na području likovnosti. Razvijajući poseban geometrijski alat, Richter stvara skalu „zanemarenih“ kutova navodeći nas pritom na osvještavanje učestalosti uporabe pravog kuta u svijetu oko nas.

 

– Lokacija: Zbirka Richter (Vrhovec 38)

– Namijenjeno djeci od 6 do 10 godina

 

U očuvanom izvornom ambijentu u kojemu su živjeli Vjenceslav Richter i Nada Kareš Richter, mogu se vidjeti slike iz ciklusa Sistemsko slikarstvo, koje će nam poslužiti kao inspiracija za kreativan dio radionice. Djeca će od prethodno pripremljenih geometrijskih oblika, ali i onih koje sami naprave, raditi kolaže. Cilj je radionice upoznati polaznike s Richterovim načinom korištenja jednostavnih geometrijskih oblika u stvaranju kompleksnijih kompozicija te potaknuti djecu da govore o vlastitim radovima kroz objašnjavanje postupka te korištenih rješenja – poput Richtera koji je o svojim umjetničkim eksperimentima promišljao kroz razgovore, tekstove ili druge modele razmjene ideja.

 

– Voditelji radionice su Ela Junaković, studentica povijesti umjetnosti i sociologije i Tin Marušić, student fonetike i povijesti umjetnosti

– Sudjelovanje na svim radionicama je besplatno, a materijal i pribor za izradu radova je osiguran

– Prijave na e-mail adresu: ivana.zavrski@msu.hr ili putem Facebook stranice Zbirke Richter su obavezne zbog ograničenog broja mjesta

 

 

Foto: PR

The event is finished.

Datum

20 tra 2024
Expired!

Vrijeme

11:00 - 12:30

Mjesto

ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.