Zagreb: Ciklus kreativnih radionica – Zig-Zag Zigurat!

Zagreb: Ciklus kreativnih radionica – Zig-Zag Zigurat!

U subotu, 24. 02. 2024., od 11:00 do 12:30 sati održat će se radionica u sklopu izložbe SintArt 16 – Ivana Tkalčić: Utopijske hetorotopije. Potaknuti umjetničinim istraživanjem utopijskog projekta Sinturbanizam Vjenceslava Richtera, koji je ovaj arhitekt i umjetnik razrađivao od pedesetih do sedamdesetih godina 20. stoljeća, polaznici će razgovarati o idejama stanovanja – govoriti o primjerima iz prošlosti te ih usporediti s današnjicom, a nakon toga će se okušati u izradi zajedničke makete zigurata.

Zigurat je, prema Richterovoj ideji, zasebna jedinica u sinturbanističkom gradu namijenjena životu približno deset tisuća stanovnika u kojoj se ostvaruje većina životnih funkcija, čime se rješava problem modernih i suvremenih gradova – uzaludan utrošak vremena koji proizlazi iz, primjerice, prometnih gužvi ili putovanja do udaljenih lokacija.

Kroz radionicu će djeca od kartonskih kutija izrađivati zasebne dijelove zigurata, koji će potom biti spojeni u zajednički rad. Vodeća pitanja za promišljanje kroz rad bit će: što je urbanizam, kakvo je planiranje gradova bilo u prošlosti, kakva je situacija danas te kako, i s kojim potrebnim sadržajima, zamišljamo „idealan“ grad?

Voditelji radionice su Ela Junaković, studentica povijesti umjetnosti i sociologije i Tin Marušić, student fonetike i povijesti umjetnosti.

Sudjelovanje na svim radionicama je besplatno, a materijal i pribor za izradu radova je osiguran.

 

– Prijave na e-mail adresu: ivana.zavrski@msu.hr ili putem Facebook stranice Zbirke Richter su obavezne

– Radionice su namijenje za djecu od 6 do 10 godina

– Mjesto održavnja: Zbirka Richter, Vrhovec 28

 

 

Foto: PR

The event is finished.

Datum

24 velj 2024
Expired!

Vrijeme

11:00 - 12:30

Mjesto

ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
QR Code

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.