Zagreb: Dan divljih vrsta

Zagreb: Dan divljih vrsta

U subotu 4. ožujka od 11:00 do 15:00 sati u edukacijskom centru Zoološkog vrta obilježiti će se Dan divljih vrsta.

Zanimljive edukacije i radionice organizirane su u suradnji s Parkom prirode Lonjsko Polje i Javnom ustanovom Maksimir.

Ovogodišnji Dan divljih vrsta ima temu Suradnje za zaštitu divljih vrsta. Posvećen je svim ljudima koji sudjeluju u zaštiti divljeg svijeta – od stručnjaka do školaraca. Čak i najmlađi mogu pridonijeti zaštiti divljih vrsta. Dobrim životnim navikama mogu štititi lokalnu biološku raznolikost, a na društvenim mrežama mogu objavljivati fotografije ugroženih životinja.

Mnoge zakonom zaštićene vrste životinja svoja staništa imaju u parku Maksimir i Parku prirode Lonjsko polje. Čuvari prirode obje ustanove u subotu će posjetitelje Zoološkog vrta podučavati kako promatrati životinje u prirodi te kako pridonijeti njihovoj zaštiti.

Zoološki vrt Grada Zagreba s Parkom prirode Lonjsko polje surađuje na projektu zaštite bijelih roda SOS Stork Hrvatska, a s Javnom ustanovom Maksimir je surađivao na projektu Gradski prozori u prirodu – unaprjeđenje urbane bioraznolikosti i razvoj zelene infrastrukture (Modernizacija II). U sklopu tog projekta sufinanciranog bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u Vrtu su izgrađeni Interpretacijski centar zaštićene faune Hrvatske i cjelina Prikaz vodenih staništa. Uređen je i postav Mikrosvijet maksimirske šume.

Ovogodišnjim se Danom divljih vrsta obilježava i 50 godina Konvencije o međunarodnoj trgovini ugroženim vrstama divljih životinja i biljaka (CITES-a).

 

Izvor: Zoološki vrt grada Zagreba

The event is finished.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.