Zagreb: Dan obitelji

Zagreb: Dan obitelji

Društveni Centar Borovje i OŠ Borovje vas pozivaju da zajedno s njima obilježite Dan obitelji u subotu, 20. svibnja od 11:00 do 13:00 sati na igralištu Osnovne škole Borovje (Davora Zbiljskog 7).

Događanje je namijenjeno djeci, roditeljima i drugim članovima obitelji s ciljem obilježavanja Međunarodnog dana obitelji (15.05.) i povezivanja članova/ica lokalne zajednice. Ujedno ovim događanjem Hrabri telefon obilježava i Međunarodni dan savjetodavnih linija (17.05.).

Obitelj predstavlja okosnicu razvoja djeteta te postavljeni zdravi temelji unutar obitelji utječu na kasniji dječji razvoj. Jedan od načina razvoja zdravih temelja unutar obitelji je i kvalitetno provođenje slobodnog vremena roditelja sa svojom djecom. U današnje vrijeme roditelji često nemaju vremena za svoju djecu, a istraživanja u Hrvatskoj nam govore da je mentalno zdravlje djece i mladih loše, da 1 od 5 djece ima probleme mentalnog zdravlja te da djeca i mladi imaju mnogo zabrinutosti; brinu o ratu u Ukrajini, klimatskim promjenama, ekonomskim neizvjesnostima i potresu. Pružimo im mogućnost da podijele svoje brige s roditeljima s kojima imaju uspostavljeni odnos povjerenja, ali i Hrabrim telefonom koji je uvijek tu za svu djecu i mlade, za sve probleme.

U sklopu događanja djecu i roditelje očekuje:

* glazbeni kutak – djeca i roditelji će imati priliku isprobati različite instrumente (gitare, bubnjeve, klavijature)

* kreativni kutak – djeca će imati priliku kreativno se izražavati u izrađivanju kućica od origamija

* dramski kutak – bit će posvećen čitanju priča

* sportski kutak – djeca i roditelji će se moći iskušati u raznim sportskim aktivnostima, kao i na plesnoj radionici.

Na kraju događanja, simbolično će se obilježiti značaj obitelji kroz zajedničko slikanje dronom. Cijeli događaj zaokružit će i tombola!

Hrabri telefon već više od 25 godina pruža pomoć i podršku djeci i roditeljima, ne samo kroz savjetodavne kanale već i direktnim radom u školama i lokalnoj zajednici. Podaci o stanju mentalnog zdravlja djece u Hrvatskoj su vrlo zabrinjavajući, a Hrabri telefon želi sa svojim uslugama biti što dostupniji cijeloj zajednici ne samo kroz usluge već i ovakvim akcijama. Da bi to mogli potrebna im je i pomoć građana i svih ostalih članova našeg društva pa ovim putem pozivaju sve da podrže njihovu donacijsku kampanju i nazovu 060 801 801 ili provjere načine doniranja na https://hrabritelefon.hr/#donations-section.

The event is finished.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice slažete se s našom Politikom zaštite podataka.